Strömstad-ferje fra Estland full av feil

Langesund/Oslo (NTB-Anna Nesje): En estisk ferje som var leid inn for å trafikkere strekningen Langesund-Strömstad-Hirtshals, hadde så mange og grove feil at svenske myndigheter nektet båten transporttillatelse.

Publisert
Sist oppdatert

Blant annet gikk det ikke an å sjøsette livbåtene, høyttalersystemet om bord virket ikke og dører som skal stanse vannet hvis båten springer lekk, var ikke lukket, melder NRK.

- Hvis skipet får slagside eller går på grunn, så synker det, sier sjøfartsinspektør Håkan Ågård til Göteborgs Tidningen.

M/S Fantaasia skulle ha forlatt Göteborg før helgen, chartret av det norske rederiet Nye Kystlink for ruten Hirtshals-Strömstad-Langesund. Men den svenske sjøfartsinspeksjonen fant hele 18 feil, og 12 av dem var så grove at de hver for seg kunne ha gitt ferja landligge.

Ba om kontroll

- Det var vi som ba om denne kontrollen før vi skulle sette skipet i trafikk, og nå skal alle feilene rettes opp før vi tar det i bruk, sier administrerende direktør Jarle Dragsten i Nye Kystlink til NTB.

Han sier at noen av feilene allerede er rettet opp, men at andre vil ta lengre tid å utbedre. Dragsten innrømmer at han ble overrasket over det store antallet feil som ble avdekket.

- Spesielt alvorlig var det at intercomanlegget med varsling over høyttalerne ikke virket som det skulle. Skipet vil ikke bli satt i trafikk før det er godkjent av både svenske, norske og danske sjøfartsmyndigheter, understreker han.

Erstatter

Estiske myndigheter godkjente båten så sent som i juni i år. Den eies av det estiske rederiet Tallink, som har ansvaret for å utbedre feilene i henhold til rapporten.

Nye Kystlink hadde planlagt å få den nye ferja i drift allerede førstkommende torsdag, men må trolig vente til desember. Fantaasia, med en passasjerkapasitet på 1.500, skal erstatte Pride of Telemark, som grunnstøtte ved Hirtshals i Danmark 11. september i år. Ingen ble skadd, men skipet måtte tas helt ut av trafikk. (©NTB)

anna.nesje@ntb.no


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer