Høstferie

Strømmer hit

Nå kan du gjøre et høstferiekupp.

FAVORITT: Noen ønsker å finne et feriested for seg selv, mens andre elsker Puerto Rico på Gran Canaria. Foto: Borja Suarez/Reuters/NTB
FAVORITT: Noen ønsker å finne et feriested for seg selv, mens andre elsker Puerto Rico på Gran Canaria. Foto: Borja Suarez/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Årets høstferie nærmer seg raskt. Og mange har allerede lagt årets solferie til et reisemål i Syden. Men det er nå du bør handle dersom du virkelig vil gjøre et kupp.

VARMT ELLER KALDT?: Hvorfor blir vi rådet om å ikke innta varmt vann fra springen? Her får du svaret! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer

Usikre økonomiske tider gjør at mange har ventet i det lengste med å bestille sydenturer for høsten. Noe som har gjort at charteroperatørene allerede nå må slippe restplasser med solide rabatter både i uke 40 og 41.

Du kan spare opptil 3500 kroner per person for restplassbilletter akkurat nå. Det betyr 14 000 kroner spart for en familie på fire.

Vinnerne

Etter tre dårlige år for reisearrangørene ser årets høst ut til å bli noe lysere enn de foregående åra.

- Etterspørselen rundt reiser til Middelhavet om høsten øker for hvert år, derfor har vi utvidet sesongen til flere av de mest populære reisemålene, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo.

- Kreta er fortsatt det mest populære reisemålet for reisende hos oss i høstferien. På de neste plassene kommer Rhodos, Gran Canaria, Tenerife og Preveza.

Storbyer

- Høsten er også høysesong for storbyreiser. I år troner Alicante for aller første gang topplista, mens London må nøye seg med en solid andreplass. Utover disse er det først og fremst velkjente byer som Kraków, Roma og Praha vi unner oss helgeturer til nå, forteller Rivera.

Og når er det et skifte i storbytrendene

- I fjor var New York tilbake for fullt etter pandemien, og slo både Paris og Praha i popularitet. I år må storbymetropolen nøye seg med 16. plass over høstens best solgte storbyer – mens Aten er byen som øker mest, sier Rivera.

- Ytterst få forbinder Hellas med langhelger, så det er utrolig gøy å se at Aten vokser i rekordfart, sier Beatriz Rivera.

Sparetipset

- De tre mest populære reisemålene i høstferien (i uke 40 og 41) er: Gran Canaria, Kreta og Kypros, sier Anne Löwengreen, kommunikasjonssjef i TUI.

SOL OG HØST: Nordmenn legger gjerne turen til Anfi del Mar på Gran Canaria. Foto: Odd Roar Lange
SOL OG HØST: Nordmenn legger gjerne turen til Anfi del Mar på Gran Canaria. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

- På topp tre er det Gran Canaria som skiller seg ut som klart mest populær. Ingen over, ingen ved siden. Nordmenn elsker Gran Canaria om høsten, sier Löwengreen og fortsetter:

- De mest populære hotellene og reisetidene forsvinner raskt, men det er fortsatt gode muligheter til å sikre seg en solrik høstferie. Når det gjelder budsjettvennlige alternativer, så ser vi at de aller fleste velger all inclusive.

Alle vår bestselgende hoteller i høstferien har enten all inclusive eller mulighet for dette som tilvalg. Så trenden fra i sommer fortsetter inn i høsten. Da har ferien en forutsigbar totalpris, sier Löwengren.

Jakten på billigturer

Denne uka lanserte Google en tjeneste som skal gjøre det mulig å avsløre hvilke dag det er smart å kjøpe flybillettene på de ulike rutene.

- Gjennomsnittsprisene pleier å være lavest 71 dager før avreise. Dette er en stor endring fra våre innsikter for 2022, som fant at gjennomsnittsprisene var lavest bare 22 dager før avreise, forteller Google i en pressemelding.

Google har via sin blogg har laget en oppskrift for hvordan man bruker den nye varslingstjenesten.

Har du et høstferietips til meg?

Har du et høstferietips til meg?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om dine høstferieopplevelser og ønsker å fortelle din historie på Norges største forbrukernettsted DinSide.no? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer