Studer i fagets rette omgivelser

Kulturstudier tilbyr undervisning i India, Vietnam og Nicaragua i studier som inngår i norske bachelorgrader og kvalifiserer til lån og stipend fra Lånekassen. Selskapet har etablert studiesentre i alle tre landene - og du kan følge undervisning i alt fra et par uker til et helt semester.

Publisert
Sist oppdatert
Klasserommet i Vietnam - for deg som vil ta en del av psykologi eller utviklingsstudiene dine i et annet land.
Klasserommet i Vietnam - for deg som vil ta en del av psykologi eller utviklingsstudiene dine i et annet land. Vis mer


Kulturstudier har for tiden studiesentre i Pondicherry i India, Hoi An i Vietnam og León i Nicaragua.

I Pondicherry i det sørlige India står sosialantropologi og religionshistorie/religionsvitenskap på timeplanen. Studiene inngår i en bachelorgrad, og etter ti uker med intensiv læring, drar studentene hjem for å avlegge eksamen ved norske universiteter.

I Vietnam kan du ta et semester psykologi ved studiesenteret i Hoi An tilpasset norske studier. I tillegg har kulturstudier et internasjonalt utviklingsstudium her, for og med studenter og forelesere fra hele verden.

Fra høsten 2004 blir det også mulig å studere spansk eller sosialantropologi på stillehavskysten av Nicaragua. Spanskstudiene drar nytte av lokale lærekrefter - og også sosialantropologistudiene konsentrerer seg om nærmiljøet - med fokus på antropologi i Latin-Amerika og Karibia.

Total Damages

Det er ikke gratis å studere i utlandet. Et semester ved et av kulturstudiers studiesentre vil koste deg mellom 26.000 og 27.000 kroner. I tillegg kommer en flybillett på mellom 7.000 og 9.000 kroner. Dette kan imidlertid være mer enn overkommelig.

- Prisen dekker boutgifter, studier og frokost/lunsj - og levekostnadene ellers er mye lavere enn i Norge, så sett ut på ett vil ikke dette kreve særlig mye mer midler enn et studie i Oslo, sier Rune Tjelland, president i Kulturstudier.

- Og studentene ved våre studiesteder får samme status som studenter ved norske utdanningsinstitusjoner, legger han til.

Rent praktisk vil dette si at studentene vil få lån og stipend fra Lånekassen på lik linje med de som studerer i Norge, men de vil ikke motta gebyr- eller tilleggstipend slik endel andre utenlandsstudenter har krav på.

Ekstern lenke:
Kulturstudiers nettsider

I Vietnam kan du ta friminuttet ditt i en hengekøye. Rett utenfor døren til klasserommet.
I Vietnam kan du ta friminuttet ditt i en hengekøye. Rett utenfor døren til klasserommet. Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer