Flypriser 2022

Stuper etter streiken

Norwegian setter ned prisene etter at SAS-streiken er over.

NORWEGIAN: Lavpriskalenderen viser at flyprisene faller etter at SAS-streiken er over. Foto: Nicolas Economou/NurPhoto/Shutterstock/NTB
NORWEGIAN: Lavpriskalenderen viser at flyprisene faller etter at SAS-streiken er over. Foto: Nicolas Economou/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da SAS-pilotene gikk i streik tidligere denne måneden, førte det til stor pågang hos de andre flyselskapene, og det ble registrert en høy oppgang i flyprisene hos SAS sine konkurrenter.

Blant annet så vi unormalt høye priser på innenriksflyginger, men nå som streiken er over ser det ut til at prisene synker.

Vi har sjekket priser på flyvninger tur-retur Oslo Lufthavn og de største byene i Norge, samt Bodø og Alta, og konklusjonen er at det på enkelte strekninger er mye å spare hvis du bestiller i dag i stedet for i går.

Prisene er hentet inn på formiddagen tirsdag og onsdag.

Oslo-Alta

Spesielt reisende mellom Alta og Oslo har virkelig fått merke streiken på kroppen. Samtidig som fly er blitt innstilt, har prisene hos andre flyselskaper gått i været, men bare på et døgn er prisene blitt mye lavere.

Her er noen eksempler:

I går måtte du ut med minst 4999 kroner for en flytur fra Oslo Lufthavn til Alta lørdag 24. juli. Retur lørdag 31. juli var prisen fra 6036 kroner.

I dag er prisene kraftig redusert. Oslo Lufthavn-Alta 24. juli koster 2549 kroner, ifølge lavpriskalenderen til Norwegian. Retur 31. juli er nede i 3536 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.