Styr unna disse solkremene

Grønn Hverdag har testet solkremer for barn. Åtte av 18 anbefales, ti anbefales ikke.

TEST AV SOLKREMER: Grønn Hverdag har testet 18 solkremer for barn på det norske markedet. Kun åtte anbefales, og to utpekes som verst og anbefales ikke: Garnier Ambre Solaire Resisto Kids Milk, faktor 50+ og L’Oréal Solar Expertise Kids Sun Protection Milk, SPF 50+. Foto: PHOTOPQR/LALSACE
TEST AV SOLKREMER: Grønn Hverdag har testet 18 solkremer for barn på det norske markedet. Kun åtte anbefales, og to utpekes som verst og anbefales ikke: Garnier Ambre Solaire Resisto Kids Milk, faktor 50+ og L’Oréal Solar Expertise Kids Sun Protection Milk, SPF 50+. Foto: PHOTOPQR/LALSACE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grønn Hverdag har testet 18 solkremer for barn på det norske markedet.

Åtte av de testede produktene inneholder ingen problematiske stoffer, og anbefales dermed av Grønn Hverdag. De resterende ti kremene inneholder hormonforstyrrende stoffer og anbefales ikke.

Er du i tvil om hvilken krem du skal velge? Du kan også sjekke produktet direkte i butikken ved hjelp av Forbrukerrådets Hormonsjekk-app.

Styr unna disse

Grønn Hverdag har vurdert solkremene ut fra innhold av helse- og miljøbelastende stoffer.

Garnier Ambre Solaire Resisto Kids Milk, faktor 50+ og L’Oréal Solar Expertise Kids Sun Protection Milk, SPF 50+ er to produkter som er merket med rødt i Grønn Hverdags liste, og som altså ikke anbefales. De inneholder miljøgiften Cyclopentasiloxane. Begge disse produktene selges i norske dagligvarebutikker.

Du kan se hele testen og lese mer om hvilke stoffer som er vurdert som helse- og miljøbelastende, hos Grønn Hverdag. Grønn Hverdag opplyser at de har testet 16 av produktene for Foreldre og Barn, og to av produktene har de testet etter eget initiativ.

Holder den hva den lover?

Testen sier imidlertid ingenting om hvorvidt kremene hoder det de lover når det kommer til solfaktor. Tidligere tester har vist at det ikke alltid er samsvar mellom solfaktor oppgitt på flasken og faktisk solfaktor i kremen. Dette pleier imidlertid å bli testet av testinstitusjonen ICRT for forbrukerrådene i flere europeiske land. Vi vil komme tilbake med eventuelle årets resultater av av denne testen når det foreligger, vanligvis i medio juni. Du kan se resultatene av fjorårets solkremtest av ICRT hos Forbrukerrådet

Samme faktor, men ulik beskyttelse

Joda, fjorårets solkrem kan brukes i år

Produsentene av solkremer anbefaler deg ofte å ikke bruke solkrem som er mer enn ett år gammel, fordi den skal ha tapt seg i solbeskyttelsesegenskaper. Dette kan du imidlertid ta med en klype salt, Forbrukerrådet har også testet ett år gammel solkrem og funnet at den trygt kan brukes. Men har produktene skilt seg, eller lukter de annerledes/vondt? Kast!

Disse anbefales

Åtte av solkremene anbefales ut fra innholdsstoffer. De inneholder ingen stoffer Grønn Hverdag vurderer som problematiske: Alphanova Baby Sun Milk, Alphanova Baby Sun Milk, Babyline Sollotion, Cosmica Kids Sun Cream, Cosmica Kids Sun Spray, Dermica Baby SunCream, La Roche-Posay Anthelios Barn solspray, Vichy Capital Soleil Barn Multiposition Spray.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer