Super Speed ankom Norge

Den nye hurtigfergen til Color Line har ankommet Kristiansand. Se bildene

Publisert
Sist oppdatert

På morgenen lørdag 1. mars seilte Color Lines nye Super Speed 1 inn til sørlandsbyen, der skipet møtte Color Lines gamle ferge, Christian IV. Klokken 10 klappet Super Speed til kai i Kristiansand havn.

Etter ankomst Kristiansand fikk kaptein Per Inge Herner overrakt havnens crest fra Kristiansand havnevesen ved havneingeniør Svein Inge Larsen.

- Det var en opplevelse å se henne komme inn fjorden. Nå gleder vi oss stort til dåpen den 12. mars og ikke minst til å få skipet i ordinær drift fra den 13. mars, sier linjedirektør Odd Grønberg i Color Line.

Se bildene fra Super Speeds innseiling

Super Speed 1 er et av i alt to nye ferger som Color Line har bestilt. Skipene er bygget av Aker Yards i Rauma i Finland. Kontrakten har en verdi på i underkant av to milliarder kroner.

Super Speed 1 måler 211 meter, og har plass til cirka 1.900 passasjerer. Det er ingen lugarer ombord, fordi Super Speed er bygget som en transportferge, som vil ta passasjerene fra Kristiansand til Hirtshals på tre timer og 15 minutter, og mellom Larvik og Hirtshals på tre timer og 45 minutter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer