Super Speed ankom Norge

Den nye hurtigfergen til Color Line har ankommet Kristiansand. Se bildene

Publisert
Sist oppdatert

På morgenen lørdag 1. mars seilte Color Lines nye Super Speed 1 inn til sørlandsbyen, der skipet møtte Color Lines gamle ferge, Christian IV. Klokken 10 klappet Super Speed til kai i Kristiansand havn.

Etter ankomst Kristiansand fikk kaptein Per Inge Herner overrakt havnens crest fra Kristiansand havnevesen ved havneingeniør Svein Inge Larsen.

- Det var en opplevelse å se henne komme inn fjorden. Nå gleder vi oss stort til dåpen den 12. mars og ikke minst til å få skipet i ordinær drift fra den 13. mars, sier linjedirektør Odd Grønberg i Color Line.

Super Speed 1 er en av to nye hurtigferger Color Line har bestilt. Foto: Color Line/ Anders Martinsen fotografer
Super Speed 1 er en av to nye hurtigferger Color Line har bestilt. Foto: Color Line/ Anders Martinsen fotografer Vis mer


Se bildene fra Super Speeds innseiling

Super Speed 1 er et av i alt to nye ferger som Color Line har bestilt. Skipene er bygget av Aker Yards i Rauma i Finland. Kontrakten har en verdi på i underkant av to milliarder kroner.

Super Speed 1 måler 211 meter, og har plass til cirka 1.900 passasjerer. Det er ingen lugarer ombord, fordi Super Speed er bygget som en transportferge, som vil ta passasjerene fra Kristiansand til Hirtshals på tre timer og 15 minutter, og mellom Larvik og Hirtshals på tre timer og 45 minutter.

Se video av Super Speeds innseiling

Film av Super Speed (wmv 4 802 kB)


Foto og redigering: Color Line/ Anders Martinsen fotografer

Se flere bilder av Super Speed her


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer