Superjumbo A380 rullet av banen

Flyselskapet Singapore Airlines' superjumbo A380 hadde sitt første uhell fredag da flyet rullet av banen. Verdens største passasjerfly ble satt i trafikk i oktober.

Publisert
Sist oppdatert

Uhellet skjedde sent torsdag da flyet gjorde seg klar til avgang for en tur til Sydney i Australia med 446 passasjerer. Alle passasjerene måtte forlate flyet, men ingen ble skadd.

Flyet kjørte av rullebanen og ut på gresset ved siden av fordi bilen som trakk flyet, kjørte feil og koblet seg fra flyet. Superjumboen var ikke i bevegelse for egen maskin.

- Skadene er svært begrenset. De er overfladiske i betydningen at det er en mulig skade på dekk, men ingen skader på flyets struktur, sier talsmann for Singapore Airlines Stephen Forshaw.

Singapore Airlines' A380 er det eneste eksemplaret av flytypen som er i kommersiell drift i verden. Flyet har fløyet daglige avganger mellom Singapore og Sydney siden oktober 2007.

Se A380 fra innsiden

Se video av A380


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer