Supermodellenes hangout i Barcelona

BARCELONA: Mote- reise og interiørmagasiner verden over har gått bananas i sine omtaler av Hotel Arts i Barcelona. Beste europeiske hotell, beste businesshotell og beste vinhotell er noen av de 29 utmerkelsene hotellet har fått. DinSide Reise har vært her. Se bildene av toppsuiter, havene og bassenget.

Publisert
Sist oppdatert
Hotel Arts basseng er utstyrt med Condè Nast Traveller, Vogue og solkremer fra Clarins.
Foto: Inga Ragnhild Holst
Hotel Arts basseng er utstyrt med Condè Nast Traveller, Vogue og solkremer fra Clarins.
Foto: Inga Ragnhild Holst Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I det drosjen kjører inn i Carrer de la Marina helt nede ved stranden i Barcelona, møter vi mercedeser og BMWer med sotete vindusglass. Ved inngangen iler en piccolo til og åpner døren og geleider meg inn i underetasjen. Etter et raskt sekund i en glitrende heis entrer jeg Hotel Arts veldige lobby. Her er det ikke spart på effektene.

So sexy it hurts

- Det har kjøpt inn kunst av katalanske samtidskunstnere som for eksempel Xavier Grau, Matoero, Vilagrasa og Miguel Rasero, sier Rosemary Trigg, informasjon- og publisitetsdirektør ved Hotell Arts.

– I suitene og i lobbyen er det malerier, og på gjesteværelsene er det litografier.

De store maleriene er akkompagnert av strømlinjeformede stoler, enorme vaser med orkideer og veldige lysekroner. Fra de store panoramavinduene ut mot terrassen og svømmebassenget strømmer sola inn. Rundt omkring svinser det chanelkledde japanere med fjollete bøttehatter, på de små bordene med oppkobling mot nett, faks og telefon hamrer kvinner i minimale drakter energisk på sorte laptoper, og det klinker muntert i glass og flasker.

I hotellbrosjyren leser vi at stamgjestene alltid har med sin egen favorittmusikk - vi tviler ikke. Musikk- og TV-anlegg er levert av Bang & Olufsen.
Foto: Inga Ragnhild Holst
I hotellbrosjyren leser vi at stamgjestene alltid har med sin egen favorittmusikk - vi tviler ikke. Musikk- og TV-anlegg er levert av Bang & Olufsen.
Foto: Inga Ragnhild Holst Vis mer

Bare noen sekunder senere treffer jeg butleren som følger med en av de 27 toppleilighetene. Disse eksklusive boligene er fordelt på i de ti høyeste etasjene av den 44 etasjer høye hotellbygningen. Butleren har som oppgave å gjøre hotelloppholdet så behagelig som mulig, og jeg tviler ikke et sekund på at den unge kjekkasen har alle forutsetningene for å klare dette. Vel inne i en av toppsuitene ser jeg Barcelona spredt ut med alle sine forsteder, høydedrag, avenyer, smug. Og rett ved den fire kilometer lange stranden ligger den yachtfylte havnen .

- Her bor det for det meste toppmodeller, skuespillere og presidenter ved store bedrifter som vil ha diskresjon, opplyser Trigg.

Jeg tror henne. Den store suiten er diskret og elegant. Umiddelbart begynner jeg å nynne muntert på en tidlig nittitallsslager hvis refreng inkluderer følgende verselinje: So sexy it hurts. Badeværelset er utstyrt med lotions og potions en masse, akkompagnert av duftende lys og andre nødvendige meditative remedier. De luftige værelsene leveres med friske blomster, kasjmirpledd, Chardonnay-flasker, glossy magasiner som Vogue og Condé Nast Traveller, og kontorplasser i integrerte skap. New York-baserte Total Consept Inc. står bak hotellinteriøret, men de toetasjes leilighetene er verket til den katalanske designeren Jaume Tresserra. En av møbeldesignerne som er trukket inn i interiørarbeidet er Oscar Tusquets som for lenge siden var kunsteren Salvador Dalís medarbeider.

Sekretær, barnevakt og olivenlund

RETTE LINJER: Til og med skyggene faller i snorrette linjer.
Foto: Inga Ragnhild Holst
RETTE LINJER: Til og med skyggene faller i snorrette linjer.
Foto: Inga Ragnhild Holst Vis mer

153 meter høye Hotel Arts har 482 gjesteenheter. Selv om alle ikke er like velutstyrte som leilighetene i de øverste etasjene, er det liten fare for at en ikke vil finne seg til rette med det sofistikerte interiøret og utsikten til stranden med kafeer og folkeliv. 27 leiligheter, 56 såkalte Executive Suites, en presidentsuite og en japansk suite er inkludert i det totale antall boenheter.

Hotellet har fasiliteter som treningsrom, svømmebasseng (med følger solkremer fra det velrenommerte merket Clarins, fruktfat og magasiner), restauranter, tapasbarer, have med urteparseller og oliven- og frukttrær, utendørs boblebad, sekretærassistanse og barnevakt.

Hva koster herligheten?

På en ordinær tirsdag kommer en executive Suite på 430 euro, cirka 3.440 kroner, mens en av treromsleilighetene beløper seg til 1.600 euro, altså 12.800 kroner. I tillegg kommer syv prosent i skatter og serviceavgifter. Det finnes også spesielle sesongpriser som kommer ned i 234 euro som tilsvarer cirka 1.872 kroner.

Ifølge Rosemary Trigg, hotellets informasjons- og publisitetsdirektør, har hotellet flere faste gjester, også enkelte som bor her på lengre opphold. Jeg er helt klar for å slutte meg til sistnevnte gruppe, men de utallige vaktene stirrer strengt på meg og kameraet mitt. Jeg skjønner at langtidsbesøk med kamera og blokk ikke kommer på tale med det første, og at en ordinær journalistlønning kun holder til lunsj på en terraza i en bakgate lengre inn i byen. Men hvem sier at det er forbudt å drømme? Det er tross alt ikke mer enn 15 år siden Barcelona by var en forslummet industriby.

 • Se bildene fra Hotel Art i denne artikkelen.
 • Adresse: Hotel Art, Carrer de la Marina, 19 - 21, 08005 BARCELONA, tlf.: + 34 - 93 221 1000, fax. 99+ 34 93 221 1070
  Web: Hotel Art

  Mer suitestoff

  DinSide Reise skriver jevnlig om hoteller og overnatting både innen- og utenlands. Sjekk noe av utvalget.

 • Historisk herlighet
  - Se bildene fra Britannia Hotell i Trondheim.

 • Cruiseluksus du neppe har råd til
  - Se bildene fra The World.

 • DinSide Reise tester luksussuitene
  - Hvor i Oslo finner du de mest luksuriøse værelsene?

 • Verdens rockehoteller
  - Hvor ramponerte Oasis lufteanlegget og hvor hoppet Jim Morrison fra balkongen?
 • Ut på tur?

  DinSide Reise har de nyttige reiseplanleggingsverktøyene.

 • Finn restplassen
  - Gjør et kupp. Flere tusen reiser legges daglig ut til lavpris.

 • Restplassvarsling per SMS.
  - Få beskjed når nye restplasser blir lagt ut for salg

 • Fergekalkulatoren
  - Få oversikten over fergeselskapenes tilbud.

 • Reiseguiden
  - Sjekk ut lesernes beste reisetips, eller del ditt beste reisetriks med andre.

 • Valutakalkulatoren
  - Hvor mye er en bath? Eller en euro? Valutakalkisen har svaret.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer