Slik reiser du trygt

Supertips mot tyveri

Mange skal nok reise ut av landet i vår og sommer. Da er det noen tips du bør vite på forhånd.

VÆR FORSIKTIG: Det er ikke lurt å legge verdigjenstander lett tilgjengelig. Foto: Arne Voll, Gjensidige
VÆR FORSIKTIG: Det er ikke lurt å legge verdigjenstander lett tilgjengelig. Foto: Arne Voll, Gjensidige Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I flere år har nordmenn i stor grad feriert i Norge, men nå kan det virke som om reiselysten er tilbake for fullt.

Det kan likevel være lurt å ta noen forholdsregler slik at man ikke blir et enkelt offer for frekke tyver, oppfordrer Andreas Handeland, som er reiseekspert og kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.

- Etter tre år med global pandemi, flystreik, reiserestriksjoner og krig i Europa har vi blitt nokså «rustne» når det gjelder å passe på tingene våre. Dette ser vi både på reisetallene våre, men også når det gjelder innbrudd og annen kriminalitet.

- Vi senker skuldrene litt vel mye

- Det som folk gjerne bør tenkte på når de er på utenlandsferie er at det i utlandet ikke nødvendigvis er slik som Norge. Vi bor i et land med mye tillit mellom mennesker og relativt lite kriminalitet, sier han til DinSide.

Handeland forteller at kriminalitetsbildet i mange land ser ganske annerledes ut og at du som turist fort kan bli et offer for vinningskriminelle.

- Da snakker vi lommetyveri, bagasjetyveri eller andre former for svindel, fordi de skjønner at du kommer fra et land høyt oppe mot nord, hvor situasjonen er helt annerledes enn i deres land, sier han og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.