Surfebrett ødelagt på flyreisen

Flyselskapet erstatter kun et maksbeløp per kilo bagasje, men surfebrettet som ble ødelagt under reisen kostet mye mer. Klager vil ha mer i erstatning.

Illustrasjonsfoto: Morten Holbein Foto: Morten Holbein
Illustrasjonsfoto: Morten Holbein Foto: Morten Holbein Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Surfebrettet til 6.000 kroner ble ødelagt på flyreisen. Klager har fått 910 kroner i erstatning fra SAS, men krever dekket resten av verdien. SAS føler at de har oppfylt sitt ansvar og gitt den erstatning klager har krav på, ifølge reglene. Men hva sier Reklamasjonsnemnda for rutefly?

Skroll ned for å lese resten av artikkelen.

Krever full erstatning

Klagers surfebrett ble påført ubotelige skader på flyreisen. Ifølge klager skjedde dette på strekningen Amsterdam-Oslo med SAS. Klager har fått 910 kroner i erstatning av SAS, med henvisning til reglene om erstatning etter antall kilo. Klager synes imidlertid dette er for dårlig, da hans surfebrett er lett etter størrelsen. Klager krever ful erstatning for surfebrettet, altså 6.000 kroner.

Nei, sier SAS og nemnda

SAS skriver i sitt svar at de har betalt erstatning etter regelverket, og sier endog at klager har fått mer i erstatning enn de strengt tatt hadde nødt til. Flyselskapet påpeker også at klagers fulle reiserute hadde vært Cancun-New York-Amsterdam-Oslo, og at det slettes ikke er brakt på det rene hvor på strekningen skadene ble påført.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer