Surfebrett ødelagt på flyreisen

Flyselskapet erstatter kun et maksbeløp per kilo bagasje, men surfebrettet som ble ødelagt under reisen kostet mye mer. Klager vil ha mer i erstatning.

Illustrasjonsfoto: Morten Holbein Foto: Morten Holbein
Illustrasjonsfoto: Morten Holbein Foto: Morten Holbein Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Surfebrettet til 6.000 kroner ble ødelagt på flyreisen. Klager har fått 910 kroner i erstatning fra SAS, men krever dekket resten av verdien. SAS føler at de har oppfylt sitt ansvar og gitt den erstatning klager har krav på, ifølge reglene. Men hva sier Reklamasjonsnemnda for rutefly?

Skroll ned for å lese resten av artikkelen.

Krever full erstatning

Klagers surfebrett ble påført ubotelige skader på flyreisen. Ifølge klager skjedde dette på strekningen Amsterdam-Oslo med SAS. Klager har fått 910 kroner i erstatning av SAS, med henvisning til reglene om erstatning etter antall kilo. Klager synes imidlertid dette er for dårlig, da hans surfebrett er lett etter størrelsen. Klager krever ful erstatning for surfebrettet, altså 6.000 kroner.

Nei, sier SAS og nemnda

SAS skriver i sitt svar at de har betalt erstatning etter regelverket, og sier endog at klager har fått mer i erstatning enn de strengt tatt hadde nødt til. Flyselskapet påpeker også at klagers fulle reiserute hadde vært Cancun-New York-Amsterdam-Oslo, og at det slettes ikke er brakt på det rene hvor på strekningen skadene ble påført.

Nemnda henviser også til reglene for skadet bagasje, som de er fastsatt i Warszawa-konvensjonen, og påpeker at klager har fått erstattet mer enn han har krav på; Regnet etter vekten på brettet som klager selv har oppgitt til tre kilo, ville han hatt krav på 520 kroner. I stedet har han altså fått utbetalt 910 kroner av flyselskapet. Nemnda bemerker også at man som flypassasjer har anledning til å betale et frakttillegg som skal sikre høyere dekning ved eventuelle skader – men at dette ikke er gjort i dette tilfellet. Klager får ikke medhold av Klagenemnda for rutefly.

Flere klagesaker

 • Her finner du flere klagesaker.
 • Slik klager du på flyreisen.
 • Slik klager du på charterreisen.
 • De mest utrolige klagesakene kan du lese her.

 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer