Surfere drept av hai

To surfere er de siste dagene drept av hai i OL-landet.

Surfere drept av hai
Publisert

Det har vært mye snakk om haifaren i Australia før OL i Sydney. De spreke triatletene svømte alle helskinnet gjennom innledningen til sin olympiske øvelse, godt beskyttet av haijegere, dykkere og nett både over og under vann. Så heldige var ikke to surfere syd i landet. De siste dagene er to unge menn drept av hai vest for Adelaide.

Mot normalt

Mange haislag patruljerer Australias farvann. Likevel drepes i snitt kun én person av hai her hvert år. Derfor vekker det betydelig oppsikt når to unge surfere drepes to dager på rad på strender mindre enn ti mil fra hverandre i staten South Australia.

Her, i den tørreste staten på kontinentet, finnes også en rekke flotte surfestrender. De dødelige haiangrepene skjedde på strendene Cactus Beach og Black Point. Begge strendene ligger på Eyre-halvøyen vest for Adelaide.

Begge ofrene var unge surfere, 17 og 25 år gamle. Ingen av dem er funnet i skrivende stund, men surfebrettene er lokalisert, og øyevitner har sett angrepene. Det regnes derfor som sikkert at begge to har omkommet.

I dette området er også en av de største av den fryktede store hvite haien fanget. I 1987 ble et eksemplar på mer enn syv meter fanget utenfor Kangoroo Island, sydvest for Adelaide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer