Surrealistisk i Paris

Skal du bare se én utstilling i Paris akkurat nå anbefaler vi at du tar turen til Centre Pompidous Joan Miró 1917-1934 utstilling. Den viser kunstnerens utvikling fra nesten pinlig detaljerte og nøyaktige bilder til de absurde, surrealistiske og abstrakte verkene han kanskje er mest kjent for.

Publisert
Sist oppdatert

"Det er vanskelig for meg å snakke om maleriene mine, siden de kommer fra et eller annet slags sjokk, objektivt eller subjektivt, som jeg overhodet ikke er ansvarlig for."- Joan Miró, fritt oversattJeg har ikke tenkt å si så mye forklarende om maleriene hans her, istedet overlater jeg til dem som er så heldige å få med seg utstillingen å bedømme dem selv.

Forståelig

Utstillingen starter tidlig i Mirós karrière, da han var 24 år og såvidt på vei til sitt eget uttrykk. Mirós kunsverk er kanskje ikke alltid like lette å forstå - for noen kan det fortone seg som bisarre barnetegninger de selv kunne gjort bedre. Sterke farger - ja, men kvalifiserer to store sirkler og noen svarte streker virkelig til all denne anerkjennelsen? (Det er lov å si det høyt, det er garantert flere som er av samme mening.)

Om du synes det er pent eller ikke, er forsåvidt knekkende likegyldig, men det denne utstillingen lykkes i er å vise hvor Mirós noe uforståelige sirkler og streker kommer fra. Vi kjenner igjen ansikstrekk, landskapslinjer og former ettersom han jevnlig tar opp temaene og linjene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer