Sushi à la mozarella

Saftig mozzarella, pesto og sprø tomater. På Piazza Navona i Roma ligger en gastronomisk liten perle. Inspirert av japanske sushibarer er mozzarellabaren Obika en drøm for ostefans, og en ny trend på det italienske matkartet.

På Piazza Navona kan du fråtse i deilige mozarellaretter.
På Piazza Navona kan du fråtse i deilige mozarellaretter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvit, trendy, delikat, mild, myk og saftig. Tenk deg en sushibar der sashimi, nigiri og maki er byttet med fersk mozzarella. Da får du mozarellabaren Obika på hjørnet av Piazza di Firenze, ved Piazza Navona, i Roma.

I følge trend- og interiørmagasinet Wallpaper er Obika det hippeste innen dining i Roma om dagen. Mozzarellaelskere og connoisseurer strømmer til den nylig åpnede mozzarellabaren for en oppfriskende ostelunsj og en aperitiff. Baren er inspirert av japenske sushibarer og serveringen foregår ved en oval sushibardisk midt i lokalet. Stedets italienske og fremadstormende arkitekt, Labics, blander her streng modernisme med luftig romersk stil, representert ved de mange buegangene i baren.

Obika serverer tre varianter av den nydelige hvite osten; Casertana, Sakerbitana og Pontina. Osten kommer fra Napoli og leveres helt fersk i baren klokken åtte hver morgen.

Noen av barens spesialiteter er håndskåret mozzarella fra Campania servert med ansjos, samt Fiordilatteost fra Salento med en rik løkchutney som siderett. Rettene koster alt fra 80 til 140 kroner, og dagens meny ligger på rundt 90 kroner. Baren er ellers åpen fra mandag til lørdag fra 8 til 24.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer