India:

Suspendert etter dette

SpiceJet-pilotene ble satt på bakken etter dette bildet.

SUSPENDERT: Det indiske flyselskapet SpiceJet har fjernet pilotene fra vaktlisten. Foto: Mohan Ranganathan/Skjermdump/Twitter
SUSPENDERT: Det indiske flyselskapet SpiceJet har fjernet pilotene fra vaktlisten. Foto: Mohan Ranganathan/Skjermdump/Twitter Vis mer
Publisert

Det indiske flyselskapet SpiceJet har suspendert to av pilotene sine etter at de tok med seg drikke og søtsaker inn i cockpiten.

Det skriver BBC.

Ifølge nyhetskanalen skal piloten ha knipset bildet da flyet var i 11 000 meters høyde.

Det fikk den indiske luftfartsmyndigheten til å se rødt.

Må ha lokk

De to pilotene er nå suspendert fram til hendelsen er ferdig etterforsket. I tillegg fikk flyselskapet SpiceJet en advarsel.

- Begge pilotene er tatt ut av vaktlistene. De vil bli møtt med passende disiplinærtiltak når etterforskningen er over, sa en talsperson for flyselskapet til The Times of India.

Nettstedet skriver at SpiceJet har en streng policy for inntak av mat i cockpit.

Indiske luftfartsregler tillater mat og drikke i cockpit, gitt at man følger strenge retningslinjer. Det er krav om å ha lokk på alt flytende - og det må stå på et brett.

FJERDE STØRSTE: SpiceJet er det fjerde største flyselskapet i India ut ifra antall passasjerer. Foto: DIBYANGSHU SARKAR / AFP
FJERDE STØRSTE: SpiceJet er det fjerde største flyselskapet i India ut ifra antall passasjerer. Foto: DIBYANGSHU SARKAR / AFP Vis mer

På bildet kan man se at koppen - uten lokk - er plassert på flyets drivstoffspaker i midtkonsollen, skriver Times of India.

- Rett under er motoren og brannkontrollbrytere. Hvis kaffe blir sølt, kan det utløse en kortslutning og en falsk brannvarsel. Mannskapet hadde da måttet erklære en nødssituasjon. Kostnadene ville blitt enorme, sier anonym pilot avisa har snakket med.

- Kriminelt

Nå kritiseres pilotene for hensynsløs atferd.

Mohan Ranganthan er én av flere som har skal ha delt bildet på Twitter. Han mener i en kommentar at pilotenes kaffeslabberas er tilnærmet kriminell.

«Selv den minste turbulens kunne ødelagt systemene. Dette er en kriminell handling», skriver Ranganthan, som på nettsamfunnet opplyser at han tidligere har jobbet som instruktør for Boeing 737-piloter.

En talsperson for SpiceJet sier til The Times of India at de fortsatt forsøker å finne den nøyaktige tidslinja for hendelsen.

Det blir ikke opplyst om hvor piloten først publiserte bildet.

Det indiske flyselskapet har hovedkontor i Gurgaon og ble etablert i 2005. Selskapet flyr 340 daglige flyginger til 49 destinasjoner. Åtte av disse er internasjonale.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer