India:

Suspendert etter dette

SpiceJet-pilotene ble satt på bakken etter dette bildet.

SUSPENDERT: Det indiske flyselskapet SpiceJet har fjernet pilotene fra vaktlisten. Foto: Mohan Ranganathan/Skjermdump/Twitter
SUSPENDERT: Det indiske flyselskapet SpiceJet har fjernet pilotene fra vaktlisten. Foto: Mohan Ranganathan/Skjermdump/Twitter Vis mer
Publisert

Det indiske flyselskapet SpiceJet har suspendert to av pilotene sine etter at de tok med seg drikke og søtsaker inn i cockpiten.

Det skriver BBC.

Ifølge nyhetskanalen skal piloten ha knipset bildet da flyet var i 11 000 meters høyde.

Det fikk den indiske luftfartsmyndigheten til å se rødt.

Må ha lokk

De to pilotene er nå suspendert fram til hendelsen er ferdig etterforsket. I tillegg fikk flyselskapet SpiceJet en advarsel.

- Begge pilotene er tatt ut av vaktlistene. De vil bli møtt med passende disiplinærtiltak når etterforskningen er over, sa en talsperson for flyselskapet til The Times of India.

Nettstedet skriver at SpiceJet har en streng policy for inntak av mat i cockpit.

Indiske luftfartsregler tillater mat og drikke i cockpit, gitt at man følger strenge retningslinjer. Det er krav om å ha lokk på alt flytende - og det må stå på et brett.

På bildet kan man se at koppen - uten lokk - er plassert på flyets drivstoffspaker i midtkonsollen, skriver Times of India.

- Rett under er motoren og brannkontrollbrytere. Hvis kaffe blir sølt, kan det utløse en kortslutning og en falsk brannvarsel. Mannskapet hadde da måttet erklære en nødssituasjon. Kostnadene ville blitt enorme, sier anonym pilot avisa har snakket med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.