Sutera Harbour - Kota Kinabalu

Sutera Harbour har alt kravstore feriegjester drømmer om. Eller hva sier du til en flombelyst 20-hulls golfbane for kveldsgolf?

Publisert
Sist oppdatert
Sutera Harbour - Kota Kinabalu
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Luksuskomplekset Sutera Harbour ligger lekkert plassert rett ved Sør-Kina-havet, ti minutter fra Kota Kinabalu, den største byen i Borneo. Hele komplekset består av tre deler:

  • Pacific wing
  • Magellan wing
  • og Marina og country club
Det er de to førstnevnte som huser gjestene, butikkene, barene og de utallige restaurantene, mens klubbhuset huser en rekke av treningsfasilitetene.

Stort - og flott

Fordelt på de to vingene er det til sammen 956 rom, og selv de minste rommene har svært god standard. Av de to vingene er Magellan hovedsaklig beregnet for vanlige turister, mens Pacific-vingen heller mer mot de forretningsreisende. Selv om det ikke tar mer enn fem minutter å gå fra den ene vingen til den andre er det utrolig nok satt opp minibusser som kjører skytteltrafikk mellom kompleksene. Standarden er uansett like høy i begge vingene - en annen fordel er at du kan sette alle regninger på rommet, uavhengig av hvor på komplekset du befinner deg. I praksis er det derfor bare å la lommebok og kredittkort ligge igjen i safen.

Skroll ned for mer.

De har alt

Sutera Harbour - Kota Kinabalu


Vårt rom på Pacific-vingen minnet mistenkelig om rommet på Mutiara i Kuala Lumpur. Relativt stort og luftig og inneholdende alt du trenger. Rommet var imidlertid ikke like strøkent, bra bevares, men til sammenligning manglet det litt av den siste finishen.

Her hadde imidlertid rommet en stor balkong med utsikt over svømmebassenget og Sør-Kina-havet, noe som absolutt var et pluss. Med så mange muligheter på hotell-området er det imidlertid ingen grunn til å sitte for mye på rommet.

Er du sulten kan du selvsagt velge og vrake i spisesteder og mat fra alle verdensdeler. Totalt finner du ni restauranter, syv barer og puber, og egen vin, sprit og sigarbar. Prisnivået her er for øvrig lavere enn på hotellet i Kuala Lumpur.

En drink koster rundt 12 ringitt, eller 24 kroner, mens et fortreffelig treretters måltid for to på en av hotellets beste restuaranter- inkludert drikke, havnet på litt over 500 norske kroner. Da fikk vi til gjengjeld så mye mat at vi ikke hadde mulighet til å spise opp.

Konklusjonen er enkel: Både maten og ikke minst servicen er upåklagelig, men det er dyrere å spise og drikke på hotellet enn i byen. Er du på sparebudsjett må du altså ut av hotellkomplekset, på lokale restauranter er prisnivået latterlig lavt.

Mandara-spa

Sutera Harbour - Kota Kinabalu


Bygd over to etasjer i Magellan-vingen finner du 12 luksuriøse rom laget for å gjøre din opplevelse så behagelig som mulig. Hvis du ikke har lyst til å være på enerom kan du også ta spa sammen med partneren eller reisefølget.

- De fleste gjestene er kvinner, sier massør Enline til DinSide. Men slett ikke alle bor på hotellet, vi har opparbeidet oss et så bra ry at vi stadig har lokale gjester på besøk.

Pussig nok meldte fotograf Jannike seg frivillig til en testrunde:

- Siden alt var booket på forhånd fikk jeg dessverre bare tid til en klassisk massasje. Spa-anlegget er populært, her gjelder det å bestille time så snart du er framme.

Etter å ha blitt tatt imot og geleidet til massasjerommet ble jeg servert urtete, og fikk lukte på et stort utvalg oljer slik at jeg kunne velge den jeg likte best. Enline forklarte også hvilken effekt de ulike oljene skulle gi, deriblant øke blodsirkulasjonen, motvirke tørr hud også videre. Rommet hadde for øvrig også eget toalett.

- Massøsen gikk ut av rommet mens jeg kledde av meg og iførte meg sjalet de hadde lagt fram. Hun kom først tilbake etter at jeg hadde gitt klarsignal. Er du av den sjenerte typen er det altså lite å bekymre seg over.

Hele opplevelsen ble forsterket av lukten og detaljene i rommet. Friske blomster overalt, lekker innredning, beroligende musikk og en avslappet og profesjonell massøse gjorde det verdt hver krone. Prisen for 50 minutters massasje var 184 ringitt, eller cirka 368 norske kroner. Dette må du ta deg råd til når du bor under slike omgivelser, avslutter Jannike.

Fasiliteter på Sutera Harbour:

Et flott og eksotisk spa-anlegg. 27-hulls golf-bane (20 av hullene er flombelyste så du kan spille til 23:00), tennis-, squash- og badmintonbaner, bowlingbane, to barneklubber, to treningsstudioer, biljardrom og en 100-seters kinosal. Synes du golf blir for kjedelig, kan leie av vannscooter gi adrenalinkick. Svømmebasseng er det også nok av; et 50-meters basseng for de seriøse svømmerne, to egne barnebasseng, og to gigantiske landskapsbassenger foran hver sin ving.

Hotellet arrangerer også båtturer til de ulike øyene i nærområdet. De er verdt et besøk.

I tillegg er det godt over 30 ulike møte- og konferanserom, fra de små og intime til de virkelige gigantiske.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer