Suvenirgeografi

Enten du elsker dem eller hater dem - test hva du vet om suvenirenes opprinnelse.

Publisert
Sist oppdatert

De første gangene jeg reiste til det store UTLAND kom jeg alltid hjem med kofferten full av de besynderligste suvenirer. Jo varmere solen var, jo mer overtok shoppinggenene. Miniutgaver av greske amforaer for eksempel (hva kan man så bruke disse til???), eller desimeterhøye modeller av Eiffeltårnet og Big Ben (som ikke engang kan brukes som bokstøtter siden de er laget av lett plast). Senere har vi kanskje kommet hjem med "skreddersydde" kreasjoner fra Asia eller eksotisk "treskjærerkunst" fra Afrika. Felles for de fleste av disse tingene er at de ser langt mindre attraktive ut i det vi pakker dem ut av kofferten hjemme. Mye er totalt uforenelig med vår tids uniformt minimalistiske smak, og ikke få av disse sakene har nok endt opp på fyllinger og loppemarkeder. Det er rett og slett kitsch!

Mer enn bare fjas

Men suvenirer er mer enn bare tull og tøys. Noen kan både være av høy verdi, og vanskelige å skaffe hjemme, så den øvede turist får etterhvert opp øynene for hva som er gull og hva som bare er hyllefyll. I testen nedenfor vil du se både godbiter og små tøyseting fra populære turistland. Spørsmålet er ikke om dette er kitsch eller ei, men hvor suvenirene kommer fra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer