Suvenirmani

For mange av dem gir overvekt på flyet og hjemme blir de gjerne støvsamlere i hyllene før de forsvinner i neste loppeinnsamling ... Suvenirer er utskjelte, men vi har alle kjøpt noen en eller annen gang. Hvilke suvenirer er de mest typisk norske?

Norske suvenirfavoritter inkluderer strikkegensere, troll og elgskilt, mens vi nok tror turister flest nøyer seg med prøvesmaking av brunost, og neppe fyller kofferten med G35.
Norske suvenirfavoritter inkluderer strikkegensere, troll og elgskilt, mens vi nok tror turister flest nøyer seg med prøvesmaking av brunost, og neppe fyller kofferten med G35. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lille speil på veggen der - hvilken suvenir er den norskeste i landet her ... Eventyrene bringer oss rett inn i tematikken.

Handlegalskap?

Nordmenn på tur handler gjerne suvenirer. Vin, ost, skinke og pølser er selvsagte og populære fra flere land i Europa, mens mer obskure og ofte "håndlagede" suvenirvarianter gjerne blir mer hyllefyll enn kos til sist. Men det er ikke bare nordmenn i utlandet som handler som gale. Hvilke suvenirer syns vi er den mest typiske norske? En avstemning på DinSide Reise avslører en soleklar vinner:

  1. Troll - 53 prosent av stemmene
  2. Ostehøvel - 13 prosent av stemmene
  3. Brunost - 12 prosent av stemmene
  4. Elgskilt - 8 prosent av stemmene
  5. Ullgensere - 7 prosent av stemmene
  6. Vikinghjelm - 3 prosent av stemmene
  7. Nisser, akevitt, sydvest og reinskinn følger med under 1 prosent av stemmene hver

Hva selger?

Men hva vi tror er mest populært, er kanskje ikke det som selger mest i butikkene? Mellom busslaster av høflige engelskmenn og høylydte italienere har Anne Grete Kurås, butikksjef i Nordkapphallens suvenirbutikk på Nordkapp, tid til å prate med oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer