Suvenirtyver jages av onde ånder

Hundrevis av steintyver leverer tilbake sine trofeer til Australia.

Publisert
Sist oppdatert

Hundrevis av turister som har stjålet med seg en del av Australias mest kjente landemerke, Ayers Rock, har levert tilbake de ulovelige suvenirene i etterkant.

Rammet av ulykke

Mange begrunner tilbakeleveringen med at de har blitt forfulgt av ulykke siden de tok steinene, melder australske The Sunday Telegraph . Det kommer historier om ekteskapsbrudd, familiesykdom og til og med død.

Najonalparken hvor Uluru, eller Ayers Rock, befinner seg, mottar i snitt en pakke med stein hver dag. Pakkene kommer fra hele verden og inneholder også ofte en unnskyldning. Jasmine Foxlee, som har studert fenomenet, sier til The Sunday Telegraph at rundt 25 prosent av de som returnerer steinen tror de har fått en forbannelse over seg på grunn av ugjerningen sin.

Andre påstår å endelig ha forstått Ulurus kulturelle og åndelige viktighet for de innfødte aboriginerne som er de rettmessige eierne av landet, og leverer derfor tilbake steinene.

Rundt en halv million turister besøker Uluru hver år, og mange av dem klatrer opp den bratte steinformasjonen til tross for prangende skilt som advarer at de tramper på hellig aboriginsk grunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer