Color Line

Svarer etter priskritikk

- Det vil være flere avganger hvor det koster noe mer for medlemmene også.

COLOR LINE: Color Hybrid seiler strekningen mellom Sandefjord og Strømstad i Sverige. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB
COLOR LINE: Color Hybrid seiler strekningen mellom Sandefjord og Strømstad i Sverige. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober ble det kjent at ferjeselskapet Fjord Line la ned ruten som gikk mellom Sandefjord og Strømstad.

Tidligere denne uka skrev Sandefjords Blad at flere passasjerer mener at Color Line har økt prisene etter Fjord Line la ned sin rute til Strømstad i høst.

Avisa har vært i kontakt med flere personer, som hevder at de populære reisetidspunktene nå koster mer, at det er blitt innført varierende priser for Color Club-medlemmer og at selskapet skviser ekstra penger ut av folk fordi Color Line nå er i en monopolsituasjon.

HAR FÅTT JULING: Etter halvgått vinter har startbatteriet i bilen fått skikkelig juling. Hvis du ikke gir det påfyll av strøm nå, er sjansen stor for at du opplever problemer de neste ukene. Video: Rune Korsvoll Vis mer

DinSide har kontaktet Erik Brynhildsbakken, konserndirektør for kommunikasjon i Color Line, for å høre hvordan rederiet stiller seg til de ulike påstandene.

Konserndirektøren for kommunikasjon ønsker ikke å svare på spørsmålene til DinSide, og forteller at de allerede har besvart spørsmålene i Sandefjords Blad.

Til avisa forteller markedssjef i Color Line, Nina Moland Andersen, at de benytter seg av dynamiske priser der prisene styres av tilbud og etterspørsel på seilingene.

- Er du Color-medlem så kan du på svært mange avganger reise fra kroner null. Men det er slik at julebordsesongen er veldig hektisk. Da tar vi oss betalt. Vi har stor pågang fra gjester som ønsker å ta en tur. Og på avganger med stor etterspørsel vil det være få eller ingen tilgjengelige gratisreiser, sier hun til avisa.

Videre informerer hun om at det fortsatt er mulig å reise gratis for medlemmer, om man er fleksibel når det kommer til reisetidspunkt.

- Vi opplever en veldig positiv og stor pågang av reisende som blant annet vil kose seg med vårt julebord. Vi opplever også å ha ventelister. Derfor vil det være flere avganger hvor det koster noe mer for medlemmene også.