Svensk herregårdshelg til minipris

For 1.600 kroner per pers kan du kose deg en herskapelig helg i Sverige.

Foto: Hennickehammar Herregård
Foto: Hennickehammar Herregård Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fellesferie er over, skolestart er rett rundt hjørnet, og det er uendelig lenge til jul og ferie.

Strekker ikke pengene til for en storbyhelg i høst, er kanskje en helg på en svensk herregård et godt alternativ?

Ta med din utkårede eller en venn eller fler, og hygg deg i storslagne omgivelser. Det er mange svenske slott og herregårder som har spa eller golfbane like i nærheten. Omtrent samtlige kan skilte med hage- eller parkanlegg, og flott natur man kan vandre i rett utenfor herregårdens eiendomsgrenser.

Mye for pengene

Adelen fikk aldri grep her i Norge, så Sverige slår oss ned i støvlene når det gjelder herskapelige overnattingssteder. En annen grunn til å velge nabolandet, er selvsagt den hyggelige kursen. I skrivende stund koster 100 svenske kroner cirka 86 norske kroner. Dvs. at en herregårdshelg som koster 1.840 sek per person, vil koste cirka 1.580 norske kroner.

Under har vi funnet frem fire herregårder/slott som tilbyr overnatting. Merk at det finnes mange flere. Se tips om hvordan du finner andre aktuelle steder nederst i saken.

Hennickehammar Herregård

En flott gulmalt herregård fra 1700-tallet som ligger flott til i skogen ved vannet Hemtjärnen. Du kan låne kano eller sykkel av hotellet. Hennickehammar har eget spa og tennisbane, og ligger like ved golfklubben Saxå. En finfin destinasjon for deg som vil ha en avslappende helg i skogen, med andre ord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.