Svensk SAS-streik rammer norske avganger

Oslo (NTB): Fire avganger til og fra Oslo blir innstilt når svenske SAS-stuere går til streik fredag morgen.

Publisert
Sist oppdatert

Fire avganger til og fra Oslo blir innstilt når stuere i Scandinavian Airlines på Arlanda ved Stockholm går til streik fredag morgen.

- Det må ellers påregnes forsinkelser i flytrafikken utover dagen, sier informasjonssjef Bertil Ternert i SAS-gruppen i Stockholm til NTB.

Stuerne legger ned arbeidet fra klokka 05 til klokka 10 fredag. De streiker for høyere lønn. Det er varslet en ny punktstreik mandag, og hver mandag og fredag framover fram til partene kommer til enighet.

Bertil Ternert sier at streiken er meget uheldig for SAS.

–Vi kommer til å tape mange millioner svenske kroner, samtidig som dette jo går på selskapets troverdighet. Vi har mange konkurrenter på det svenske markedet, sier Ternert til NTB.

SAS og det svenske forbundet Transport har forhandlet i lengre tid. Forhandlingene brøt sammen onsdag. Stuerne krever høyere lønn, noe SAS-ledelsen har avvist.

Widerøe har fredag avgang fra Torp til Arlanda i det aktuelle tidsrommet stuerne streiker. Informasjonssjef Siw Sandvik i Widerøe sier til NTB at selskapet trolig ikke vil bli rammet av streiken.

trine.andersen@ntb.no

København sliter torsdag formiddag

Oslo (NTB): Scandinavian Airlines måtte torsdag kansellere én avgang fra København til Oslo og ytterligere 60 internasjonale avganger som følge av kaotiske tilstander på flyplassen. De ansatte i selskapet DRS, som foretar 70 prosent av all flyopptanking på Kastrup, er i streik. I tillegg har trafikken fra morgentimene vært hemmet av et kraftig snøvær, som førte til at innkomne fly måtte holdes lenger i luften over lufthavnen enn normalt.

–På det mest hektiske tidspunktet torsdag var trafikken over to timer forsinket på grunn av avising av flyene, sier pressetalskvinne Siv Meisingseth ved Scandinavian Airlines i Oslo.

Tidlig på middagstid avtok snøværet og solen skinte over den danske hovedflyplass. Og ledelsen i DRS startet forhandlinger med de ansatte om å få avblåst streiken.

–Hvis streiken blir avsluttet om kort tid, regner vi med å ha normal trafikk inn til og ut fra Kastrup i løpet av ettermiddagen. sier Meisingseth.

Streiken blant de ansatte i DRS startet klokka 16 onsdag. Fly til København fikk beskjed om å tanke ekstra jetbensin før avgang til den danske hovedstad for å slippe å være avhengig av nye forsyninger på Kastrup. Malmø og Göteborg ble ellers oppgitt som alternative flyplasser for tanking dersom det måtte bli aktuelt.

geir.lillesund@ntb.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer