Svensk SAS-streik rammer norske avganger

Oslo (NTB): Fire avganger til og fra Oslo blir innstilt når svenske SAS-stuere går til streik fredag morgen.

Publisert
Sist oppdatert

Fire avganger til og fra Oslo blir innstilt når stuere i Scandinavian Airlines på Arlanda ved Stockholm går til streik fredag morgen.

- Det må ellers påregnes forsinkelser i flytrafikken utover dagen, sier informasjonssjef Bertil Ternert i SAS-gruppen i Stockholm til NTB.

Stuerne legger ned arbeidet fra klokka 05 til klokka 10 fredag. De streiker for høyere lønn. Det er varslet en ny punktstreik mandag, og hver mandag og fredag framover fram til partene kommer til enighet.

Bertil Ternert sier at streiken er meget uheldig for SAS.

–Vi kommer til å tape mange millioner svenske kroner, samtidig som dette jo går på selskapets troverdighet. Vi har mange konkurrenter på det svenske markedet, sier Ternert til NTB.

SAS og det svenske forbundet Transport har forhandlet i lengre tid. Forhandlingene brøt sammen onsdag. Stuerne krever høyere lønn, noe SAS-ledelsen har avvist.

Widerøe har fredag avgang fra Torp til Arlanda i det aktuelle tidsrommet stuerne streiker. Informasjonssjef Siw Sandvik i Widerøe sier til NTB at selskapet trolig ikke vil bli rammet av streiken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer