Svenske heliskisteder

Her er noen av mulighetene du har for helikopterskikjøring i Sverige.

Publisert
Sist oppdatert

Heliski fra 750 svenske

 1. Svenske heliskisteder


Riksgränsen

Ved Riksgränsen kan du kjøre heliski fra mars til slutten av juni. Dersom vær og føreforhold tilsier det, kan du kjøre så langt som ut i juli. I juni arrangeres det også turer om natten, og med midnattssol er det nok sikkert en veldig spesiell opplevelse. Prisene kan variere noe med antall mennesker i helikopteret, men dere trenger ikke fylle opp hele helikopteret selv; du melder din interesse, og så er det er samlingsstasjoner og SMS-varsling om når turene går, så helikoptrene fylles opp.

  Priser:
  1 topp: fra 900 SEK
  3 topper: fra 1.350 SEK

  Eksterne lenker/kontaktinformasjon:

 • Riksgränsen

Hemavan-Tärnaby

Hemavan var først ute som heliskidestinasjon i Skandinavia. Her har du kunnet la jernfulgen løfte din skiglede opp på uberørte topper siden 70-tallet.

Det arrangeres helikopterturer i Hemavan-Tärnaby området fra begynnelsen av februar til slutten av mai. Hvilke topper dere velger, varierer med vær- og føreforhold, og med dine skiferdigheter. Høyeste topp det kjøres fra, ligger på rundt 2.000 moh. Vanligvis kjører man fra topper på mellom 800 og 1.500 moh.

Prisene kan variere noe med antall seter og antall personer i helikopteret, som fylles opp ettersom interessenter melder seg. På samme måte som ved Riksgränsen er det opplukkingsplasser og SMS-varsling.

Funäsdalen

Det er flere aktører som tilbyr heliski i Funäsdalen; Kjærgaard's og Snökompaniet. Helikopterskikjøringen i Funäsdalen er Sveriges sydligste, med kjøring på Skars, Helags og Skarvarna. Helags er den høyeste toppen sør for Polarsirkelen, med sine 1.798 moh. Skars ligger på 1.594 moh, og Skarvarna på 1.250 moh.

Helikopterturene med Kjærgaard's arrangeres fra uke 7 og til midten av april. Forhåndsbestilling er anbefalt, og man må være minst ti personer for at turen skal gå. Men dere trenger ikke være en gjeng på ti som bestiller sammen – dere kjører med andre interesserte.

Turene med Snökompaniet starter også i uke 7, og går hver torsdag. Prisene gjelder for ti personer, men det er satt en fast dag for å trekke enkeltpersoner og mindre grupper sammen.

  Priser:
  Kjærgaard's:
  Helags, to turer: 1.550 SEK
  Skars, to turer: 1.350 SEK
  Skarvarna, to turer: 1.150 SEK

  Snökompaniet:
  Helags, to turer: 1.550 SEK
  Skars, to turer: 1.350 SEK
  Skarvarna, to turer: 1.250 SEK

  Eksterne lenker/kontaktinformasjon:

 • Funäsdals fjällen
 • Kjærgaard's
 • Snökompaniet

Åre

I Åre kan du reise på helikopterskikjøring til Snåsahögdarna, hvor høyeste toppen er på 1.463 moh. Du bestiller et helikopter med guide, og dere kan være inntil tre personer i hvert helikopter. Prisen er den samme uansett antall personer. Guiden og du velger løype som passer ditt nivå. Dere flyr til tre topper, og turen tar rundt en halv dag. Helikopterturene starter når det er nok snø på toppene, vanligvis fra februar til slutten av april.

  Priser:
  3 topper: 7.950 SEK for inntil tre personer.

  Eksterne lenker/kontaktinformasjon:

 • Åre

Borgafjällen

Borgarfjäll ligger i sødre Lappland, mot norskegrensen. Her kan du dra på heliskiing i regi av Borga Äventyr. Turene kjøres fra 1. februar til april, og i prisen inngår tre turer.

  Pris:
  3 topper: 995 SEK

  Eksterne lenker/kontaktinformasjon:

 • Borgafjällen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer