Svenske med berømt forbilde

Det er nok ikke så mange som kjenner til Willma Guides. Vi har sett på utgaven som dekker Bali og Lombok i Indonesia.

Publisert
Sist oppdatert

Svenske Willma Guides samarbeider med det store guidebokforlaget Lonely Planet. Utgaven som dekker Bali og Lombok er en bearbeidet svensk versjon av en av gigantens guidebøker fra 2001.

Budsjett-tips

Lonely Planet blir av mange backpackere nesten å regne som bibelen. Det spørs om Willma oppnår samme status, selv med Lonely Planet som kilde. Boken er imidlertid bygget over samme lest, og vi kjenner igjen både layout og metodikk fra LP. Det betyr også at i likhet med LPs bøker, har bøkene fra Willma et umiskjennelig preg av at lavbudsjetturisten står i fokus. Tips om hvordan du gjør gode kjøp, sparer penger, spiser billig og reiser for en slikk og ingenting, fyller sidene.

Praktiske råd

Overnatting og matDu finner råd både om mattyper og steder å spise. Flere hoteller i alle klasser er med i oversikten. Backpackere er gjerne unge av enten sinn eller skinn, og gjerne glad i litt uteliv. Det har bokens forfattere tatt konsekvensen av, og du finner egne avsnitt om uteliv.Kommunikasjoner Kortfattet og grei oversikt helt i innledningen av boken. Også nyttige advarsler om lommetyver og taksameterbruk i taxier. Boken inneholder også en nyttig oversikt over avstander mellom de forskjellige reisemålene i området. AnnetGreie helsetips og informasjon om det som finnes av farlig fauna. Også noen få avsnitt om lokale skikker, og underholdning. En relativt omfattende ordliste med fraser og råd om hvordan du håndterer forvirrende skrivemåter, finner du bak i boken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer