Svenske turistmagneter

Fornøyelser er mest pop, men svenskene har også mye populær kultur å by på. Få med deg de best besøkte turistattraksjonene i ditt nærmeste ferieland.

Publisert
Sist oppdatert

Liseberg troner øverst på den svenske listen over de mest populære turistattraksjonene. Over tre millioner besøkte den göteborgske fornøyelsesparken i løpet av 2002, med drøye 2.5 millioner i løpet av sommersesongen og rundt 500.000 besøkende i løpet av julemarkedet i november og desember.

Men svenskene har også mye annet å by på. Skroll ned for å se de ti mest populære turistattraksjonene i Sverige. Vi gir deg også resten av "topp 30"-listen: klikk her for å se flere populære svenske turistmagneter.

1. Liseberg, Göteborg (3.064.000 besøkende)Fornøyelsespark i Göteborg sentrum. Nytt i år er Balder; Nordens største berg- og dalbane i tre.

2. Sälens skianlegg, Malung (1.855.000 besøkende)Skiområde bestående av Lindvallen, Tandådalen-Hundfjället, Kläppen og Stöten. Ligger 264 kilometer nordøst for Oslo.

3. Kulturhuset, Stockholm (1.522.000 besøkende)

4. Skansen, Stockholm (1.382.000 besøkende)Friluftsmuseum og dyrepark med rundt 70 forskjellige arter.

5. Globe Arena, Stockholm (1.270.000 besøkende)Arenaområde med aktiviteter og underholdning. Her arrangeres det meste, fra sport og konserter til messer og seminarer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer