Svenske UDs reiseavdvarsler

Svenske UD har publisert nye reiseadvarsler både på grunn av terror og på grunn av SARS.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Nytt fra svenskene er advarsler mot reiser til Kenya, Indonesia og Kina. Land som Quatar, Kuwait og Bahrain er fjernet fra varsellisten. Alle de nye advarslene er utstedt i uke 21.

Kenya: På grunn av det aktuelle trusselbildet fraråder svenske UD reiser til Kenya som ikke er strengt nødvendige.
Kina: På grunn av SARS-utbruddene advarer det svenske smitteverninstituttet mot ikke nødvendige reiser til Beijing, Hebei-, Shanxi- og Guangdongprovinsene, Hongkong, det autonome området Indre Mongolia, Tianjin samt Taiwan.
Indonesia: På bakgrunn av unntakstilstand fraråder svenske UD reisende mot ikke nødvendige reiser til Aceh-provinsen i Indonesia.

Andre reiseråd

Afghanistan: På grunn av usikre politiske forhold, fraråder svenske UD reiser til landet som ikke er strengt nødvendige.
Elfenbenskysten: På grunn av usikker politisk situasjon fraråder svenske UD reiser til landet som ikke er strengt nødvendige.
Filippinene: Med hensyn til de rådende sikkerhetsforhold i deler av Filippinene, med flere tilfeller av kidnappinger samt bombeattentat, fraråder svenske UD reiser til Mindanao.
India: På grunn av usikker politisk situasjon fraråder svenske UD reiser til delstatene Jammu og KAshmir, Himachal, Pradesh, Punjab og Gujarat, samt vestlige deler av Rajasthan så sant det ikke er nødvendig å dra.
Irak: Du frarådes mot å reise til Irak, og de som befinner seg i landet oppfordres til å forlate det.
Israel: På grunn av hendelsesutviklingen i Israel, frarådes du å reise hit. De som ikke nødvendigvis må være igjen anbefales å forlate landet.
Libanon: Svenskene advarer mot reiser i sørlige Libanon og Bekaa-dalen som ikke er strengt nødvendige.
Liberia: På grunn av den spente situasjonen i landet fraråder svenske UD reiser til Liberia som ikke er strengt nødvendige.
De palestinske områdene: På grunn av den alvorlige hendelsesutviklingen fraråder UD reiser til Vestbredden og Gaza.
Pakistan:På grunn av den spente situasjonen frarådes reiser som ikke er nødvendige.
Russland:På grunn av den usikre politiske situasjonen fraråder svenskene reiser til nordlige Kaukasus som ikke er strengt nødvendige.
Salomonøyene: På grunn av at lov og orden har sluttet å fungere, og på grunn av personoverfall, frarådes du å reise til Salomonøyene om det ikke er nødvendig.

  • Sjekk reiserådene selv, på svenske UDs internettsider.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer