Svenske UDs reiseavdvarsler

Svenske UD har publisert nye reiseadvarsler både på grunn av terror og på grunn av SARS.

Publisert
Sist oppdatert

Nytt fra svenskene er advarsler mot reiser til Kenya, Indonesia og Kina. Land som Quatar, Kuwait og Bahrain er fjernet fra varsellisten. Alle de nye advarslene er utstedt i uke 21.

Kenya: På grunn av det aktuelle trusselbildet fraråder svenske UD reiser til Kenya som ikke er strengt nødvendige. Kina: På grunn av SARS-utbruddene advarer det svenske smitteverninstituttet mot ikke nødvendige reiser til Beijing, Hebei-, Shanxi- og Guangdongprovinsene, Hongkong, det autonome området Indre Mongolia, Tianjin samt Taiwan.Indonesia: På bakgrunn av unntakstilstand fraråder svenske UD reisende mot ikke nødvendige reiser til Aceh-provinsen i Indonesia.

Andre reiseråd

Afghanistan: På grunn av usikre politiske forhold, fraråder svenske UD reiser til landet som ikke er strengt nødvendige.Elfenbenskysten: På grunn av usikker politisk situasjon fraråder svenske UD reiser til landet som ikke er strengt nødvendige.Filippinene: Med hensyn til de rådende sikkerhetsforhold i deler av Filippinene, med flere tilfeller av kidnappinger samt bombeattentat, fraråder svenske UD reiser til Mindanao.India: På grunn av usikker politisk situasjon fraråder svenske UD reiser til delstatene Jammu og KAshmir, Himachal, Pradesh, Punjab og Gujarat, samt vestlige deler av Rajasthan så sant det ikke er nødvendig å dra.Irak: Du frarådes mot å reise til Irak, og de som befinner seg i landet oppfordres til å forlate det.Israel: På grunn av hendelsesutviklingen i Israel, frarådes du å reise hit. De som ikke nødvendigvis må være igjen anbefales å forlate landet.Libanon: Svenskene advarer mot reiser i sørlige Libanon og Bekaa-dalen som ikke er strengt nødvendige.Liberia: På grunn av den spente situasjonen i landet fraråder svenske UD reiser til Liberia som ikke er strengt nødvendige.De palestinske områdene: På grunn av den alvorlige hendelsesutviklingen fraråder UD reiser til Vestbredden og Gaza.Pakistan:På grunn av den spente situasjonen frarådes reiser som ikke er nødvendige.Russland:På grunn av den usikre politiske situasjonen fraråder svenskene reiser til nordlige Kaukasus som ikke er strengt nødvendige.Salomonøyene: På grunn av at lov og orden har sluttet å fungere, og på grunn av personoverfall, frarådes du å reise til Salomonøyene om det ikke er nødvendig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer