Svenskene digger Trysil

... men de foretrekker egne skisteder på grunn av stive priser. Svenske Aftonbladet har sammenlignet Trysil og Sälen.

Publisert
Sist oppdatert

Si din mening:

Syns du norske skisteder er for dyre? (Avsluttet)
Ja!(84%) 145
Nei!(9%) 15
Vet ikke(8%) 13
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Den svenske avisen Aftonbladet har sammenlignet skigigantene Trysil i Norge og Sälen i Sverige. Dette er to av de største skistedene i Skandinavia, som begge tiltrekker seg horder av turister hvert år. Og i avisens vurdering vinner Trysil på skimuligheter, men taper på pris.

Mer under annonsen

Jevnt i poeng

Telemark i Trysil - bakkene i Norge vinner over de svenske åser.
Telemark i Trysil - bakkene i Norge vinner over de svenske åser. Vis mer


I ti kategorier gis karakterer på alt fra bomuligheter og uteliv, til bakker og køer. Og pris. Trysils største ulempe er nettopp de høye norske prisene. Øl til 60 kroner halvliteren, og et prisnivå som ligger 30 prosent over den svenske konkurrenten. Det kan være tilstrekkelig til å skremme mange svensker fra å ta turen over grensen. DinSides undersøkelse fra november i fjor viser det samme - du får mer for pengene på svenske skisteder.

 • Mer for skipengene i Sverige

 • Her er sesongens priser i norske anlegg
 • Bra bakker

  Den svenske avisen skryter av bakkene i Trysil. De fremhever at du kan kjøre en hel dag uten å bruke samme bakke, og at det er lett å ta seg frem på grunn av bra skilting. Trysils viktigste forse i følge svenskene er stor variasjon med bakker og løyper for enhver smak. De skryter også av at køforholdene er langt bedre i Trysil enn hos de svenske konkurrentene i Sälen. På tross av at Trysil i følge Aftonbladet kan skilte med de klart beste skimulighetene, vinner altså Sälen hårfint på poeng på grunn av priser, opplevelser og afterski.

  Ekstern lenke:

 • Hele Aftonbladets test kan du lese her
 • Hva syns du?

  Lesere av DinSide rangerer i skrivende stund Skeikampen som sin norske skifavoritt. Med en snittkarakter på 4,17 (seks er best) leder Gudbrandsdølene foran vestlandets stolthet, Strandafjellet. Trysil finner vi på en god tredjeplass, hårfint foran Oppdal og Voss.

 • Ti på topp i Norge
 • Du kan også være med og gi din vurdering av norske skisteder i skiguiden.

  Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer