Svenskene velger fjordene fremfor København

En avstemning blant Aftonbladets lesere viser at Norge lokker.

Vi er vel ikke ubeskjedne når vi sier at fjordene våre er naturattraksjoner i verdensklasse? Her fra Geiranger. Foto: C.H./Innovasjon Norge
Vi er vel ikke ubeskjedne når vi sier at fjordene våre er naturattraksjoner i verdensklasse? Her fra Geiranger. Foto: C.H./Innovasjon Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er gode granner, vi nordmenn og svensker. Og selv om tyskerne dominerer statistikken over utenlandske turister som kommer til Norge, er svenskene også godt representert.

Kanskje kommer det ekstra mange svenske turister på besøkt til oss i år? Aftonbladet har nemlig bedt sine lesere stemme over de heteste nordiske reisemålene. Da havner våre vakre fjorder på en flott andreplass - foran København.

Nordens beste bilferie, mener svenskene de norske fjordene kan by på. De sammenligner det med å reise i sitt eget postkort.

- Dette er bra! Svært positivt, sier Audun Pettersen i Innovasjon Norge Reiseliv.

- Vi vet at svenskene allerede er et av de viktigste markedene for norsk reiseliv. De vet også mye om Norge som feriemål, soer Pettersen.

Han forteller om en 11 prosents økning i antall svenske turister i Norge i 2008. Veldig mange besøker Østlandet, gjerne fordi de har venner og familie der. Men mange reiser til Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge. Og selv om de fleste kommer om sommeren, er det stadig flere som velger å komme til oss om vinteren.

Lofoten og Svalbard også med

Det er ikke bare Vestlandet som kan by på flotte bilferieopplevelser. Se bildene av Norges vakreste veier her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer