Svensker får erstatning for dårlig ferievær

Stockholm (NTB): Dårlig vær på feriestedet gir gjestene rett til erstatning fra turoperatøren, mener forbrukermyndighetene i Sverige. De anbefaler at en svensk mann og hans reisefølge får tilbakebetalt 20.000 kroner.

Dersom den svenske avgjørelsen skaper presedens, kan svenskene få pengene tilbake når været streiker på ferien. Foto: Lars Sundström
Dersom den svenske avgjørelsen skaper presedens, kan svenskene få pengene tilbake når været streiker på ferien. Foto: Lars Sundström Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenskene skulle i månedsskiftet oktober-november i fjor reise til Thailands hovedstad Bangkok og til det lille kongedømmet Bhutan lenger nord i Asia. De ba turoperatøren velge ut mer konkrete reisemål for dem, skrev Stockholm-avisen Svenska Dagbladet torsdag.

Valget falt på øya Koh Samui i Thailandbukta. Men da de kom dit, viste det seg at øya hadde vært rammet av sterkt monsunregn i mer enn en uke, og ifølge de svenske turistene var gatene oversvømt og inngangene til butikker og restauranter stengt med sandsekker.

- Det er flott at den allmenne nemnda for klagesaker kan gi en uavhengig avgjørelse i slike klagesaker, sier en av de misfornøyde turistene til Svenska Dagbladet.

- Heretter kommer vi til å ta svært nøye hensyn til været, lover en talskvinne for turoperatøren.

Klagenemnda Allmänna Reklamationsnämndens jurist Stefan Larsson vil ikke kommentere denne konkrete saken. Han tør heller ikke spå noe om avgjørelsen vil føre til at flere svensker krever erstatning for dårlig ferievær.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer