Reise til Sverige:

Sverige fjerner testkrav fra 21. januar

Men norske reisende må vise coronapass for å slippe inn i landet.

LØSNER GREPET: Svenske myndigheter fjerner fra fredag av kravet til negativ test ved innreise til Sverige. Dog må nordmenn som vil handle på Nordby Shoppingcenter til helga ha coronapasset klart. Foto: Pål Joakim Pollen
LØSNER GREPET: Svenske myndigheter fjerner fra fredag av kravet til negativ test ved innreise til Sverige. Dog må nordmenn som vil handle på Nordby Shoppingcenter til helga ha coronapasset klart. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 28. desember har det vært vanskelig for nordmenn å komme seg over til Sverige - det være seg for å handle, feriere eller besøke venner og familie.

Årsaken har vært at svenske myndigheter har krevd bevis på negativ koronatest for å passere grenseovergangen (maks 48 timer gammel), og rapportene har vært mange om hundrevis av nordmenn som har blitt nektet innreise til Sverige.

Med en ikke alt for god tilgang på hurtigtester de siste ukene, har de fleste kommuner valgt ikke å tilby hurtigtester til folk fordi de skal på reise, men reservert hurtigtestene til folk med symptomer. Alternativet har da vært å teste seg hos private klinikker, som fort har kostet godt over tusenlappen per hode.

Fjerner testkrav

I dag har den svenske regjeringen imidlertid valgt å fire på kravene: Fra fredag av, altså 21. januar, vil man ikke lenger trenge negativ test for komme inn i Sverige.

Ifølge den svenske regjeringen utgjør ikke lenger reisende noe stor risiko for å påvirke omikronsmitten som allerede er i full gang i landet. Dette i tråd med anbefalingene de fikk fra svenske Folhälsomyndigheten, tilsvarende FHI her i Norge, for noen dager siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer