Sverige opphever innreiseforbud for nordmenn

Reisende fra Norge og Danmark kan fra 31. mars igjen krysse grensa til Sverige uten å måtte dokumentere gyldig grunn til innreise.

Sverige opphever innreiseforbud for nordmenn
Publisert
Sist oppdatert

– Det her innebærer blant annet at nordmenn og dansker kan reise til sine fritidshus i Sverige og at familier og venner over grensen kan treffe hverandre, forutsatt at de kan fremlegge bevis på en negativ covid-19-test, sier Sveriges innenriksminister Mikael Damberg.

Testen må være tatt 48 timer før innreisen. Kravet er videreført fram til 31. mai, men gjelder ikke svensker, personer bosatt i Sverige, barn under 18 år og transportpersonell.

Nordmenn må også belage seg på karantene ved hjemreise til Norge. Fra natt til mandag må hele innreisekarantenen tilbringes på karantenehotell. Tiltaket gjelder inntil videre.

Kravet om karantenehotell gjelder ikke for nødvendige utenlandsreiser.

Sverige innførte i vinter innreiseforbud for neste alle reisende fra Danmark og Norge av frykt for innførsel av muterte koronavirusvarianter.

Kun utvalgte grenseoverganger mellom Norge og Sverige er åpne som følge av koronapandemien. Samtlige svenske regioner er dessuten røde i FHIs reiseråd, der kun enkelte finske regioner er gule, i tillegg til Færøyene, Island og Grønland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.