Coronavirus i Sverige

Sverige på verdenstoppen

Svenske smittetall er blant de høyeste i verden.

CORONASITUASJONEN I SVERIGE: Sverige er i verdenstoppen over antall smittetilfeller per 100 000 innbyggere, og de ser ingen tegn til at smitten er på vei ned. Foto: NTB
CORONASITUASJONEN I SVERIGE: Sverige er i verdenstoppen over antall smittetilfeller per 100 000 innbyggere, og de ser ingen tegn til at smitten er på vei ned. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Coronasmitten i Norge ser ut til å gå nedover, og første fase av gjenåpningen av samfunnet er i gang. Også våre danske og finske naboer har lave smittetall å vise til.

Situasjonen er, derimot, en ganske annen i Sverige.

Ifølge tall fra Johns Hopkins-universitetet, er Sverige på verdenstoppen med sin coronasmitte, skriver NTB.

Sverige på smittetoppen i verden

Nedenfor kan du se følgende tolv land som har aller mest smitte i verden, der Sverige faktisk er det femte mest berørte landet - i hele verden.

Tallene er sortert etter antall coronasmittede per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene (tall i parentes viser antall døde per 100 000 innbygger i samme periode).

 • Uruguay: 1360 smittede (23,8 døde)
 • Kypros: 1005 smittede (3,7 døde)
 • Tyrkia: 968 smittede (4,6 døde)
 • Bahrain: 934 smittede (3,6 døde)
 • Sverige: 850 smittede (2,8 døde)
 • Kroatia: 688 smittede (12,7 døde)
 • Argentina: 686 smittede (6,7 døde)
 • Frankrike: 682 smittede (6,4 døde)
 • Polen: 650 smittede (18,8 døde)
 • Ungarn: 648 smittede (35,3 døde)
 • Serbia: 626 smittede (7,6 døde)
 • Estland: 604 smittede (11,3 døde)
GÅR HARDT UT: I en video på Instagram går Leif Einar «Lothepus» knallhardt ut mot norske corona-demonstranter. Video: @lothepus. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Tall fra Folkhälsomyndigheten viser at i alt 916 830 svensker har hatt covid-19 siden pandemien startet. Antall dødsfall er oppe i 13 825. Samtidig melder SVT fredag at antallet intensivpasienter med corona øker.

Til sammenligning har Norge hatt 108 026 smittede så langt og 709 dødsfall, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Selv regionen med minst smitte i hele Sverige, Västerbotten, har høyere smittetall enn snittet i Norge.

Ingen tegn til minsket smittespredning

På svenske helsemyndigheters pressetreff tirsdag ettermiddag, opplyste statsepidemiolog Anders Tegnell at det ikke er tegn til minsket smittespredning i Sverige, og at det aller viktigste er å holde avstand.

- Pandemien er langt ifra forbi, sier Tegnell.

Han sier videre at Sverige ligger på et høyt smittenivå, at det testes veldig mange og at det ikke er noen tegn på at smittenivået er på vei ned.

Samtidig har Sverige forlenget landets coronatiltak for handel og på serveringssteder til og med 2. mai.

Det ser altså dårlig ut for nordmenn som vil besøke Sverige, om det er for fritidsreiser eller grensehandel, med det første - til det er smittetallene milevis unna kravene for unntak fra utenriksdepartementets reiseråd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer