Grensekontroll:

Sverige tar nytt coronagrep

Gjør ny endring for turister.

NYE REGLER: Sverige fjerner alle reiserestriksjoner som ble innført for å hindre coronasmitte. Foto: Odd Roar Lange
NYE REGLER: Sverige fjerner alle reiserestriksjoner som ble innført for å hindre coronasmitte. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Etter mer enn to år med coronapandemi har Sverige besluttet å lette ytterligere på restriksjonene. Det er gode nyheter for nordmenn som mellomlander i Sverige etter ferie i USA og Asia.

Det vil også være positivt for utenlandske reisende som kommer via Sverige for å feriere i Norge.

VAFFELJERN: I et vaffeljern kan du lage mye mer enn bare vafler. Blant annet kan du lage omelett eller quesadillas. Video: Berit B. Njarga. klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Fra 1. april fjerner nemlig Sverige innreiseforbudet for reisende som kommer fra land utenfor EU.

Fra samme dato fjernes kravene om å vise coronapass eller testresultat etter PCR-tester.

Dette bekrefter det svenske justisdepartementet.

Stor lettelse

– Vi har allerede fjerne innreiseforbudet innenfor EU. Nå lar regjeringen også innreiseforbudet fra tredjeland utløpe. Dette betyr en stor lettelse for alle som har blitt forhindret fra å reise til Sverige på grunn av pandemien de siste årene, sier justis- og innenriksminister Morgan Johansson.

For å hindre spredning av covid-19 ble det i mars 2020 innført et midlertidig innreiseforbud i Sverige for utenlandske statsborgere som reiste fra land utenfor EU/EØS.

Innreiseforbud gjelder frem til 31. mars 2022.

Regler ved innreise til Norge

Alle restriksjonene knyttet til coronapandemien og innreise til Norge er opphevet. Det er nå samme regler som før pandemien.

For reiser til utlandet kan det være ulike lokale krav om coronasertifikat. Du finner en oversikt over disse for EU her.

EU besluttet før jul å innføre endringer i gyldigheten i coronasertifikater.

Fullvaksinerte må etter 1. februar ta oppfriskningsdose dersom det er gått mer enn 270 dager (rundt 9 måneder) siden siste vaksinedose for å ha et fortsatt gyldig coronasertifikat.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer