Sverige

Åtti meter fritt fall i Gröna Lund eller adrenalinrush i nærkontakt med berg- og dalbanen Balder i Liseberg. I Sverige er det bare å velge og vrake i dyreparker, familieparker og fornøyelsesparker. Her er et utvalg av de største.

Publisert
Sist oppdatert

Liseberg

Med over tre millioner besøkende er Liseberg Sveriges desidert største og råeste turistattraksjon. Mest skremmende i år er kanskje fortsatt fjorårets nyhet Balder, nordens største berg- og dalbane i tre, som er et rush uten like. I berg- og dalbanen HangOver henger føttene dine i løse lufta og du befinner deg på hodet seks ganger i løpet av turen.

Sesong: 1. mai til 3. oktober, med noe begrenset åpningstider på begynnelsen og slutten av sesongen. Parken holder også åpent med julemarked før jul. Entré voksen over syv år: 50 SEK per person. I tillegg koster et "åkpass" 255 svenske kroner, ikke inkludert Spøkelseshotellet Gasten.Tillegg for attraksjoner: Du må kjøpe enkeltbilletter eller kjørepass for å benytte deg av attraksjonene. Endags kjørepass med fri kjøring på alle attraksjoner koster 285 svenske kroner. Du kan velge mellom mange forskjellige kjørepass og billetthefter, til forskjellige priser. Hvor: Göteborg

Nettsted: Liseberg

Skansen

Friluftsmuseum og Stockholms eneste dyrepark med rundt 70 ulike dyrearter. Her lusker bjørner, ulv og moskus, og i Skansen-Akvariet treffer du tropiske slanger. Andre attraksjoner som bilbane, karusell og tog fins også på området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer