Sveriges beste rasteplasser

Planlegger du bilferie i Sverige i sommer? Da kan det kanskje være greit å vite hvor det er best å ta en pust i bakken når sola står høyt og ungene er bilsyke.

NORSKE RASTEPLASSER: Norske rasteplasser er gjerne bra på beliggenhet og omgivelser, men er dårlige på vedlikehold og renhold, sier norske bilistorganisasjoner.
NORSKE RASTEPLASSER: Norske rasteplasser er gjerne bra på beliggenhet og omgivelser, men er dårlige på vedlikehold og renhold, sier norske bilistorganisasjoner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rasteplassene i vårt kjære naboland har blitt vurdert med kritiske øyne av Motormännens Riksförbund, som er söta brors svar på NAF. Sommeren 2007 undersøkte nemlig Motormännens regionale veiombud 300 av Sveriges rasteplasser, og resultatet er en oversikt over den beste rasteplassen i hvert län, samt en nasjonal vinner.

Se de utrolige campingbilene

Vinneren

Det aller beste stedet å ta fram matpakken når du er på biltur i Sverige er ifølge Motormännen Ångersjön rasteplass i Gävleborg.

Denne rasteplassen oppfyller Motormännens strengeste krav til utforming, tilpasning for funksjonshemmede og regelmessig vedlikehold og renhold. Men det er hovedsakelig rasteplassens miljøbevissthet som gjør at den går av med seieren.

Ångersjön rasteplass har nemlig "med sin plassering i unik natur tatt et skritt videre og utviklet seg til en ekte øko-rasteplass”. Rasteplassen kan tilby blant annet naturstiger ved Ångersjön, kildesortering, vannbesparende toaletter og kretsløpstilpasset avløpslegging, noe Motormännen mener at vitner om "omtanke for både natur og menneske".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer