Sveriges beste strender

Billig reisemål med myke strender.

Sverige er fullt av flotte strender. Du finner spesielt mange av dem i Skåne. Foto: skane.com©sydpol.com - Business Region Skåne
Sverige er fullt av flotte strender. Du finner spesielt mange av dem i Skåne. Foto: skane.com©sydpol.com - Business Region Skåne Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du trenger ikke dra langt for å slange deg på fine sandstrender. Du trenger ikke engang reise ut av Norge. (For fire år siden kåret The Times en norsk strand til verdens mest romantiske. Se hvilken her.)

Men vil du få et snev av utenlandsfølelse i sommer, er det bare å sette kursen mot Sverige. Ikke bare er Sverige et rimelig ferieland for oss nordmenn, siden den svenske kronen er svakere enn vår norske, men Sveriges lange kyst er full av strandperler som venter på besøk. Du husker vel Vi på Saltkråkan?

Sverige har 38 strender som har kommet gjennom nåløyet og fått tildelt et blått flagg fra Blue Flag Organisation. Det er riktignok en nedgang på 7 fra "toppnoteringen" på 45 strender. Blue Flag er et internasjonalt kvalitetsstempel som garanterer at stranda er ryddig, miljøvennlig, og at vannet er rent.

Her er oversikten over Sveriges strender med blått flagg:

I Västra Götalands Län- Almenäs badplats, Borås- Härlanda tjärn, Göteborg- Lillebybadet, Göteborg- Näsetbadet, Göteborg

Hallands Län- Frösakull, Halmstad- Getterön 1. vik, Varberg- Getterön 5. vik, Varberg- Lilla Apelviken, Varberg- Ringenäs, Halmstad- Stora Skärhultssjön, Hylte- Svärjarehålan, Halmstad - Tylösand, Halmstad- Ugglarps havsbad, Falkenberg

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer