Sverre har bodd ute i 30 år

Vi har snakket med en som VIRKELIG er friluftsmann.

Sverre Nøklings hjem er Hardagervidda. Foto: Fridtjof Kjæreng
Sverre Nøklings hjem er Hardagervidda. Foto: Fridtjof Kjæreng Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av mange nordmenn som er glad i fjellet? Som "liker tur i skog og mark"? Det er dette som er typisk norsk. Det mener i hvert fall en svensk venninne av meg, som forteller at de fleste svensker ikke helt skjønner konseptet med å gå tur på beina eller ski i vill natur bare for turens skyld.

OK, da er det best ikke svenskene blir presentert for Sverre Nøkling, eller Snøhulemannen, som han også kalles. For Sverre er ikke turgåing og friluftsliv en hobby. Det er en livsstil. Han har faktisk bodd ute i fjellet i 30 år.

DinSide møter Nøkling midt i Oslo, i kafeen på Ringen Kino. Journalisten har akkurat sett dokumentarfilmen Snøhulemannen, som har premiere fredag 12. mars. Her får vi se livet Nøkling lever - på vandring mellom sine huler oppe på Hardangervidda.

Se trailer under:

Nøkling stiller i anorakk og fjellbukser, og lukter bål. Han har nemlig slått seg ned i en lavvo oppe ved Tryvann under oslobesøket.

- Der oppe er det så fint, og ingen mennesker, så der kan jeg trekke meg tilbake, sier Nøkling.

Han sitter foran en vegg full av filmplakater av seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer