Svett ferie

Lysten på å svette rundt i Londons gater mens publikum heier deg frem? London Marathon har 25-års jubileum når det blir arrangert den 17. april inneværende år.

Nær Tower er det mange som gjerne står og heier på løperne i London Marathon.
Nær Tower er det mange som gjerne står og heier på løperne i London Marathon. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom løpets historie har mange tusen nordmenn deltatt i London Marathon. London Marathon er en folkefest av dimensjoner som er vel verdt å få med seg. Enten som deltaker eller som løper. De aller fleste løperne samles i Greenwich Park for den store fellesstarten.

God organisering

Arrangementet er vanligvis veldig bra organisert, med enorme lastebiler som tar med bagasjen fra start til mål. Startpuljene er tydelig merket, det er viktig å finne riktig plass. Langs hele løypa blir løperne heiet frem av et fantastisk publikum, og løpere i de mest fantasirike utkledninger bidrar til den morsomme festen.

Første halvdel av løpet går på sørsiden av Themsen, gjennom ulike bolig- og industriområder. Høydepunktet på denne delen av turen går gjennom Greenwich sentrum, der det står TV-kameraer og et hav av entusiastiske tilskuere. Mange puber spiller bra musikk for de som svetter forbi.

Løpernes delmål

Nesten halvveis passeres Tower Bridge, som er et delmål for de aller fleste. Deretter går løypa gjennom Docklands, et område av London man ikke normalt ferdes i som turist. Etter hvert er det kun "sjarmør-etappen" langs Embankment igjen, før man svinger inn mot Buckingham Palace og mål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer