Svi av 16.000 på en time

I Stavanger kan du leie Europas raskeste fritidsbåt. Sjekk alternativene for en fartsfylt fjordtur i Norge.

Publisert
Sist oppdatert

I Stavanger er det nå mulig å leie Europas raskeste fritidsbåt for moro - betalt på timebasis. Dyrt, men fort må være konklusjonen. Før helgen testet DinSide Motor Nor-Tech 36 Supercat og fikk prøvd seg i 106 knop i fjorden utenfor Stavanger. En ansiktsvrengende opplevelse, skal vi tro motorredaksjonens utsendte.

Fart til leie

Du trenger imidlertid ikke kjøpe skuta til fem millioner for å teste fartspotensialet - eller bensinforbruket. Lunde Yachting i Stavanger leier ut den oransje doningen til fartsglade enkeltpersoner og bedrifter for 10.000 kroner timen pluss moms (åtte prosent). Sjåfør er med i prisen, men det er ikke drivstofforbruket. Regn med at en times kjøring fort koster 5.000 kroner i bensin. Ikke for den med grønn profil, dette ...

Se eksempler på leiebåter nederst i saken

Med sjåfør

Nor-Tech i Stavanger: Farten står i stil med fargen. Foto: Stian Gihle
Nor-Tech i Stavanger: Farten står i stil med fargen. Foto: Stian Gihle Vis mer


- Vi planlegger også å filme de som kjører, men utstyret for dette er ikke på plass ennå, forteller Christin Eggja i Lunde Yachting.

Båten og det praktiske rundt er imidlertid klart, så har du penger og lyst, og kanskje tre venner å ta med i spleiselag, er det mulig å leie båten nå. Det er plass til fire passasjerer i båten i tillegg til sjåføren som sørger for farten.

Leiefirmaet har tilhold på Verven Pir i Stavanger, og leier i tillegg til rekordbåten ut større yachter for flere personer, samt helikopter for turer til for eksempel Lysefjorden og Preikestolen.

Mer fart

Raskere leiebåt finnes neppe i Norge, men om det rekker med fart mellom 40 og drøye 60 knop finnes mange alternativer. Flere selskaper driver med havrafting, annen utleie av raske båter.

>> Les også om HAVRAFTING i Lofoten

Raske båter til leie
FirmaBåttypeToppfartPrisKommentar
Lunde Yachting, StavangerNor-Tech 36 Supercat106 knop10.000 kr/t + mva og drivstoffSjåfør inkludert, plass til fire passasjerer
Havrafting.no, Farstad, (Romsdal)Revenger 2964 knop4.500 kr/t+mvaSjåfør inkludert, plass til 12 passasjerer
Fjordrafting.no, TrondheimRevenger 2967 knop4.900 kr/tSjåfør inkludert, plass til 14 passasjerer
Sotra Xtreme Sport, Sotra (Hordaland)Zapcat RR45 knop3.000 kr/30 min2 per gang, pris gjelder lag opp til seks personer, leietakere er selv pilot og copilot
Listen er bare eksempler, det finnes flere aktører langs hele kysten. Mva for båtleie er åtte prosent.
Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer