Svidd gummi i ferien

Et finsk firma utenfor Vasa tilbyr potensielle fartssyndere og svinekjørere en helt lovlig turtallsopplevelse. Men du kan også råkjøre i Norge.

Foto: Speedcars.fi
Foto: Speedcars.fi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En racerbane og fem BMW 325i. Dette er pakken som skal lokke fartsfantomene til litt lovlig grisekjøring på finsk asfalt (eller is vinterstid). Speedkars heter firmaet som lar både enkeltpersoner og grupper lage sit eget billøp.

Ekte billøp

Her arrangeres race som "ekte" billøp, med øvingsrunder, kvalifisering, heat og finaler. Selskapet stiller fem BMW 325i banebiler til disposisjon. Dette er biler med lavprofildekk, hard fjæring, bøtteseter og veltebur. Og kanskje aller viktigst - motoren yter 170 hestekrefter.

Sjåførene utstyres med kjøredrakt og hjelm, og forsikringen dekker skader over 600 euro. Og etter løpet - da kan sjåførene roe gassfoten i banens badstu.

Løpene kjøres ved Botniaringens konkurransebane i Jurva, ved Sotka i Kauhajoki, og på en isbane i Kurikka vinterstid. Prisene avhenger av hvor mange dere er, og hva dere ønsker ut av arrangementet. Deltakere - 5 til 25 personer er passe antall. Pris på forespørsel.

Ekstern lenke:

 • Speedcars
 • Norske tilbud

  Selskapet Alfa Travel fra Hokksund er en av aktørene som viser frem en omfattende pakke av råkjørende tilbud. En mulighet er å kjøre Radical Racing på norske Vålerbanen eller Anderstorp i Sverige. De tilbyr også kjøring med Formel 1, flere superbilopplevelser og klassiske biler i England. Priseksempel: Ferrari Rally Expreicence på bane ett par timer fra London koster 5.190 kroner per person. Reise og hotell kommer i tillegg.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer