Svindelbølge i Syden-favoritt

Tre personer arrestert av spansk politi.

SVINDLET: Flere har tapt store summer på ferien til Torrevieja. Foto: NTB
SVINDLET: Flere har tapt store summer på ferien til Torrevieja. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Å leie seg en bolig i varmere strøk, er noe som frister mange, men finnes det etterspørsel, er det alltids noen aktører med uærlige hensikter.

Nå har spansk politi pågrepet tre personer mistenkt for å ha stått bak om lag 30 tilfeller av svindel med utleie av ferieboliger til turister i den norske feriefavoritten Torrevieja i Spania.

Det melder den spanske avisen El Español.

Svindlerne brukte nettstedsplattformer dedikert til utleie av eiendommer, ba om betaling via bankoverføring eller kontanter og tilbød eiendommer de ikke eide, skriver avisa.

Ofrene fra denne svindelen kommer fra Tyskland, Algerie, Colombia, Ecuador, Polen, Ukraina.

Det er usikkert hvor mye penger svindlerne har klart å få kloa i, men avisa melder om et tysk reisefølge som tapte 4000 euro på denne svindelen.

Dette er en del av operasjon Mesekito som ble iverksatt i starten av 2023 etter at det ble rapportert om en økning i svindelsaker rundt ferieboliger i Torrevieja.

Det var det norske reisenettstedet Flysmart24 som først meldte om denne saken her til lands.

De har også tidligere skrevet om denne typen svindel der en norsk familie fikk Mallorca-ferien ødelagt av et falsk utleiefirma

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer