Billettkjøp:

Svindelfrykt

Ikke kjøp konsertbillettene på feil sted.

KORT VEI FRA SUKSESS TIL FIASKO: Å glede seg til Bruce Springsteen-konsert (bildet) og ende opp med falske billetter er en real nedtur. Foto: Odd bbRoar Lange
KORT VEI FRA SUKSESS TIL FIASKO: Å glede seg til Bruce Springsteen-konsert (bildet) og ende opp med falske billetter er en real nedtur. Foto: Odd bbRoar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig, etter to år med en rekke avlyste konserter er det igjen klart for full festivalsommer i inn- og utland.

Nordmenn er klare konserter og kulturbegivenheter uten coronabegrensninger og til idrettsarrangement med fullsatte tribuner.

Blir lurt av selgerne

Men, i jakten på billetter er det dessverre mange som blir lurt trill rundt.

De kommer til arenaen med adgangstegn i lomma, bare for å oppdage at billetten de hadde kjøpt var falsk eller allerede brukt av andre.

Eller at billetten aldri dukket opp i e-postkassa eller postkassa, slik det var avtalt med selgeren.

Nå advarer Forbrukerrådet foran årets festivalsommer.

MÅ RENSES: Visste du at du bør rense dusjhodet- og slangen med jevne mellomrom? Foto: Shutterstock / NTB. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Billettsvindlerne

- Vi hører jevnlig om forbrukere som kjøper billetter på tredjepartsplattformer og enten ikke mottar noe eller mottar billetter som allerede er benyttet når de kommer til inngangen til arrangementet, sier forbrukerjurist Thomas Iversen i Forbrukerrådet til DinSide.

Han har klare råd til deg som skal på konsert, festival, idrettsarrangement eller tilsvarene:

  • Kjøp billetter hos autoriserte forhandlere.
  • Vær obs. på internasjonale aktører som videreselger billetter.
  • Kjøp av private utgjør en risiko.
JAKTEN PÅ BRUCE: Tusenvis av nordmenn er klare for Bruce Springsteens konsert i Oslo neste sommer. Det handler om å være forsiktig med billettkjøpet. Foto: Foto: Berit Roald / NTB
JAKTEN PÅ BRUCE: Tusenvis av nordmenn er klare for Bruce Springsteens konsert i Oslo neste sommer. Det handler om å være forsiktig med billettkjøpet. Foto: Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

Tips før du kjøper

Skal du kjøpe billetter via Internett så er det viktig å ta en grundig sjekk på at du virkelig handler hos seriøse aktører. Sjekk nettsideadressen nøye. Velg å handle bare hos sarrangøren selv, eller seriøse billettformidlere.

Sjekk gjerne andres erfaring med selskapet via nettsider som Trustpilot før du handler. Og bruk alltid kredittkort, fordi du ved svindel kan kreve pengene tilbake fra kredittkortselskapet.

Eksempel på seriøse aktører i Norge er:

  • tikkio.com
  • ticketco.no
  • hoopla.no
  • ticketmaster.no
  • eventim.no
  • ebillett.no
  • livenation.no

Svartebørs forbudt

Norge har vi gode regler for dette med billettsalg. Det er forbud mot svartebørshandel og det er ulovlig å kreve høyere pris enn pålydende fra arrangør/artist.

Dette bekreftes av Thomas Iversen hos Forbrukerrådet.

- Kjøp av billetter til kulturarrangementer til overpris er i strid med svartebørsloven, og du har rett på mellomlegget refundert.

Advarer

Det danske forbrukernettstedet Tænk har laget en liste over useriøse billettformidlere og advarer mot å bruke disse.

- Det gode rådet er å være ute i god tid og kjøpe fra billettselskapet som hadde i oppgave å selge for arrangøren.

Videre bør man være forsiktig når man kjøper fra noen som ikke stoler 100 prosent på. Billettene er i dag nesten alltid digitale og en qr-kode er alt som trengs. Dette gjør det lettere å dele billetter, men personer med uærlige hensikter kan også selge billettene flere ganger.

Dersom det er pre-sjekk før en konsert eller en festival og du er usikker på om du har gyldig billett eller ikke, er det lurt å være ute i god tid for å forsikre deg om at billetten er gyldig, slik at du evt. på tide å kjøpe nytt.

Billetter til Bruce Springsteen i Oslo

30. juni neste sommer kommer Bruce Springsteen og hans E Street Band til Oslo for første gang siden 2016. Den gangen spilte han tre utsolgte konserter i Oslo og Trondheim, med i alt over 100 000 publikummere.

Nå er det den åpne idrettsbanen Voldsløkka i Oslo som skal være arena for en av verdens største artister. Og det er ventet stort trøkk når billettsalget starter i slutten av mai.

Stor etterspørsel fører også til risiko for ulovlig svartebørshandel eller salg av falske billetter. Se derfor opp før du kjøper billetter til en av neste års store musikkbegivenheter i Oslo.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer