Svindlerne har flyttet seg

Dette bør du vite før du reiser på ferie.

Mange nordmenn reiser til Spania i løpet av et år. Dit har også kortsvindlerne flyttet seg. Foto: Audrey Johnson
Mange nordmenn reiser til Spania i løpet av et år. Dit har også kortsvindlerne flyttet seg. Foto: Audrey Johnson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Implementeringen av den etter hvert så kjente chip-teknologien på betalingskort har gjort det vanskeligere for kriminelle å skimme kortene, og aldri har det vært færre svindelsaker knyttet til Visa-kort enn nå.

Det er imidlertid noen land i Europa som har hatt en økning i kortsvindelsaker de siste årene med en topp i 2010. Land som Spania, Tyskland og Israel er på denne listen.

Innføringen av chip på betalingskortene har ført til at kortsvindlerne har flyttet på seg.

Bra i Norge

Kurvene til Visa Europe taler for seg: Mens antall svindelsaker relativt sett var omtrent like mange i alle landene i Europa, førte innføringen av chip til store forskjeller.

Land som var tidlig ute med å få chipløsningen på plass, har hatt en stabil og jevn nedgang i antall kortsvindelsaker, men medaljen har en bakside: Land som i stor grad fortsatt benytter magnetstripen, har i større grad blitt et mål for svindel.

I Norge er det i dag svært få steder hvor du fortsatt benytter magnetstripen til betaling, og dette har gjort det mye vanskeligere for kriminelle å operere i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer