Feriekaos

Svindyrt

Slik unngår du at kontoen blir tømt i sommer.

UT PÅ TUR: Å leie bil i utlandet har aldri vært dyrere enn akkurat nå. Foto: NTB
UT PÅ TUR: Å leie bil i utlandet har aldri vært dyrere enn akkurat nå. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du på ferie og har tenkt å leie bil i sommer? Da må du kaste deg rundt, forberede deg på risikoen for å bli lurt - og ha kredittkortet og førerkortet klart.

Og ikke minst: Være klar over at leiebilutgiftene kommer til å ta en rekordstort jafs av feriepengene.

- Prisene har gått opp fordi etterspørselen er større enn tilbudet, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Hallvard Nerbøvik i Hertz bilutleie til DinSide.

Og har du ikke bestilt leiebil for lengst, så kan du risikere å bli billøs i ferien.

- De fleste leiebilene er utleid for lenge siden. Etterspørselen er aller størst i Nord-Norge og ved flyplassene i de største byene i Norge. Og de siste som leier bil i disse dager vil nok legge merke til at prisene er økt, bekrefter Nerbøvik, og fortsetter:

- Dette skyldes ikke bare økt etterspørsel, men også at vi har fått levert færre biler enn vi hadde håpet på. Forsinkelsen i billeveransene i verden merkes godt også i Norge.

Tøffere reisetider

- Pandemi og uroligheter i verden har ført til tøffe tider for turistnæringen i mange land. Det har gjort at det meste er blitt svært mye dyrere enn tidligere. Både flybilletter sørover, feriebolig og ikke minst, leiebil skaper kostnadssjokk for mange, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer