Svinesundsbroen er Sveriges vakreste

Svinesundsbroen er kåret til Sveriges vakreste veistrekning i 2007.

Publisert
Sist oppdatert

Det er svenske Vägverket som deler ut Vackra Vägars Pris hvert år. Og i år gikk den altså til Svinesundsbroen, og Södra länken, en tunnel i Stockholm.

– Södra länken er et svært komplekst trafikkprosjekt. (...) Svinesundsbroen er et verdig symbol på byggekunst i vår tid, sa Vägverkets generaldirektør Ingemar Skogö til Teknikens Värld. Han kaller Svinesundsbroen et "enestående landemerke".

Heia Norge

Dermed kan vi nordmenn delvis ta æren for denne prisen. I hvert fall kan Lund & Slaatto Arkitekter AS og Statens Vegvesen Region Øst sammen med Bilfinger Berger AG og Vägverket Region Väst gjøre det.

"Den veldige brobuen knytter på en selvsagt måte sammen gammelt og nytt, samtidig som broens festepunkter er plassert på god avstand fra fjordens strandlinjer," skriver juryen blant annet.

Juryen kaller videre broen enkel og elegant, og sier at prosjektet er gjennomført med høy kvalitet ned til minste detalj. De mener broen har blitt et høydepunkt og et besøksmål.

Tunnelen Södra länken vinner prisen fordi dette er et urbant trafikkprosjekt med stor kompleksitet, som juryen skriver, som mener tunnelen er et attraktivt veimiljø, særlig på grunn av utsmykkingen. Det er White Arkitekter AB, Rotstein Arkitekter AB og Vägverket Region Stockholm som står bak Södra länken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer