Svøm fra øy til øy i ferien

Hva med et svømmeeventyr i ferien? Et britisk selskap arrangerer svømmeferier for den som er lei av ordinære helgeopplevelser.

Svømmeferie Illustrasjonsbilde: Kjersti Djupvik Foto: Kjersti Djupvik
Svømmeferie Illustrasjonsbilde: Kjersti Djupvik Foto: Kjersti Djupvik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Ferger er for pyser - la oss svømme!"

På nettsidene til SwimTrek levnes ingen tvil om hva vi vil begi oss ut på om vi velger denne ferieformen. Selskapet hevder å være Europas eneste svømmetur-selskap, og det skulle ikke forundre oss om dette er sant. Det kan umulig være stort nok marked for mange sånne selskaper.

Hva er så en svømmeferie? Det sier seg nesten selv - deltakerne inntar det våte element og tar seg frem for egen muskelkraft fra sted til sted, øy til øy. Antrekk er valgfritt - noen velger våtdrakt, andre nøyer seg med badetøy, samt å smøre kroppen med fett. Selskapet organiserer følgebåt, transport av bagasje og hotellbooking, og tilbyr både ukesturer og weekendturer.

Skroll ned for mer.

Det londonbaserte selskapet velger først og fremst varme destinasjoner for sine turer.

Kykladene
Gresk øyhopping på nye måter er et av valgene. Utgangspunktet er Naxos, og svømmeturene inkluderer flere små naboøyer som Koufonissi, Schinoussa, Iraklia, Paros og Antiparos. Dessuten er det flere vandreturer inkludert i opplegget, blant annet kan du bestige Mt. Zeus, Kykladenes høyeste fjell.

Hellespont
Her svømmer du fra Asia til Europa. Egeerhavet er stedet, og høydepunkter på turen er besøk i Troya og tyrkiske bad.

Scilli-øyene
Denne øygruppen består av 300 øyer, kun seks er bebodd. Øyene ligger i langt kaldere vann enn de middelhavske godbitene ovenfor, men er likevel en øyhoppers paradis i følge turoperatøren. Øyene ligger utenfor sørvest-kysten av Storbritannia.

Indre Hebridene
Nordvest i Storbritannia er det duket for et kaldt svømmeeventyr lunket av Golfstrømmen. Et område der et av høydepunktene er George Owells malstrøm. Kanskje møter du en sel underveis?


Stort sett overstiger ikke svømmeetappene lengder på 3,5 kilometer, og det skal være mulig for alle i normal form å klare det. Svømmerne følges dessuten av båt og kano, og guides av erfarne svømmere. Hver gruppe består av maks ti personer, minimumsalder er 16 år. Prisene spenner fra 350 til 595 pund (4.200 til 7.150 kroner) for guiding, følgebåter, bagasjetransport, overnatting, frokost og lunsj. For den siste turen er også middag inkludert.

Ekstern lenke:

 • Swimtrek
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer