Svøm så du ser

Ser du ikke under vann fordi du må ta av deg brillene? Sjekk ut disse.

Det er ikke så lett eller praktisk å svømme med briller. Da er svømmebriller med styrke et alternativ. Foto: Specsavers
Det er ikke så lett eller praktisk å svømme med briller. Da er svømmebriller med styrke et alternativ. Foto: Specsavers Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Halvparten av alle nordmenn bruker briller eller linser. Svømming og bading kan for mange av disse bli en problematisk affære, da de ikke ser noe under vann.

Da er løsningen svømmebriller med styrke, som finnes hos en rekke optikere.

Les også: Linsefeilene som kan koste deg dyrt

– Godt alternativ

– Svømmebriller med styrke er et godt alternativ til de som ikke ønsker å bruke linser når de bader, eller de som vanligvis kun går med briller, sier Arne Aasrud, optiker i Specsavers.

Selskapet selger svømmebriller i både barne- og voksenmodell. Barnebrillen kommer i styrke null til minus 4,5, og brillen for voksne har styrke pluss 4 til minus 7. Begge typer koster 190 kroner.

– Noen har brillene på lager, og andre må bestille og det tar cirka en uke, opplyser Aasrud.

Brillekjedene Brilleland og Interoptik selger også svømmebriller med styrke. Her er brillene noe dyrere, og koster fra 300 til 1000 kroner. Enkelte svømmehaller selger også svømmebriller.

TEST: De gule databrillene holder ikke hva de lover

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer