Svømmetur med millioner av maneter

Et unikt naturfenomen venter - for deg som tør ...

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På en av øyene i stillehavsriket Palau ligger det en innsjø som skjuler et unikt naturfenomen: millioner av gullmaneter!

Mange grøsser på ryggen av å se bildet av mannen som snorkler omringet av maneter. Men de er faktisk blitt en turistattraksjon. Snorklere blir med på ekspedisjoner til innsjøen for å oppleve det merkelige fenomenet.

Se bilder og video lenger ned i saken.

Jellyfish Lake, eller Ongeim'l Tketau (den femte innsjøen), som er det lokale navnet på innsjøen, ble skapt for 12.000 år siden, da et korallrev steg til havoverflaten og skapte øya Eil Malk. I prosessen ble flere saltvannsinnsjøer dannet.

Jellyfish Lake er en av dem. Her ble noen eksemplarer av maneter sperret inne. Riktignok er Jellyfish Lake knyttet til havet via tunneller i den porøse kalksteinen øya består av. Men her er likevel såpass isolert at skapningene som lever der er annerledes enn de som lever i andre laguner i området.

Brennmaneter invaderer norske strender i sommer - se bildene

Brenner den?

Gullmaneten (golden jellyfish på engelsk) er en underart av flekkmaneten som lever i nabolagunene. Den er giftig, men giften er så svak at man ikke merker den - med mindre man blir brent på tynn hud som for eksempel rundt øynene eller munnen.

Jellyfish Lake ser ganske normal ut på overflaten:

Svømmetur med millioner av maneter


Under overflaten venter derimot en overraskelse:

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia Vis merSvøm med maneter

Er en snorkletur i Jellyfish Lake noe for deg? (Avsluttet)
Kanksje, hvis jeg kan ha på en heldekkende våtdrakt...(35%)
Ja, det ser fantastisk ut!(33%)
Grøss og gru, ikke sjans i havet!(33%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.I tillegg til gullmaneten, bor også månemaneten i Jellyfish Lake. Har du lyst til å snorkle i denne spesielle saltvannssjøen må du reise til Koro i Palau. Her kan du melde deg på en av ekspedisjonene ut til sjøen.

Mer om Palau som reisemål: Visit Palau

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer