Sy pakkereisen selv, reis mye billigere

DinSide Reise gjorde en prøvebestilling av juleferie for en trebarnsfamilie. Resultatet er oppsiktsvekkende. Familien på fem sparer 7.205 kroner på å gjøre bestillingsjobben selv.

Publisert
Sist oppdatert

At ferie med barn fort er en kostbar fornøyelse, er noe de fleste barnefamilier kan skrive under på. Gjør familien bestillingen selv, blir ferien langt billigere.

Halv pris

DinSide Reise har sjekket reiseprisen for en fiktiv familie med tre barn mellom 3 og 12 år. Vi velger oss Costa Blanca i Spania medio desember, og er fleksible i forhold til så vel reisedatoer som bosted. Deretter ringer vi turoperatørene og graver på Internett. Disse sjekket vi ut:

Star TourSaga SolreiserGoodjetSterlingFINN

Charteroperatøren Saga Solreiser kom opp med beste pakkereisetilbud. 18.075 kroner skal de ha for å skysse og huse trebarnsfamilien i to uker. Riktignok havner familien i Benidorm, en halvtimes kjøring fra Alicante by. Med Star Tours tilbud koster en to-ukers ferie med tre barn i dette området 23.556 kroner.

Gjør trebarnsfamilien jobben selv derimot, lander vår egensnekrede pakke på 12.188 kroner. Differansen blir da 5.887 i forhold til billigste chartertilbud og 11.368 i forhold til Star Tours tilbud.

Ferieoppskriften

Synes to-ukers juleferie for 9.942 kroner umulig? Det er ikke det. Forutsetningen er tilgang til Internett og en smule kjennskap til flymarkedet. DinSide Reise surfet flere flyselskaper i jakt på billige billetter. Rimeligst er ferskingen Sterling som tilbød flytur for hele familien for 10.188 kroner. Dernest sjekket vi fritidsboligmarkedet på FINN. Vi søkte etter feriebolig i Spania og hele 31 prospekter var lagt ut. Prisbevisste som vi er valgte et tilbud på en treroms-leilighet med balkong og tilgang til tre svømmebassenger i Torrevieja, cirka 40 kilometer fra Alicante. Eieren er en privatperson som er behjelpelig med skyss til og fra flyplassen. En rekke bilutleieselskaper er representert på flyplassen i Alicante, og vi søkte etter car rental Alicante på Google og fikk opp en bråte tilbud fra lokale bilutleieselskap. Vi gikk for en Opel Astra stasjonsvog til 305 euro eller 2.306 kroner for det to uker lange oppholdet. Alle forsikringer var da inkludert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer