Sommer 2023

Syden-advarsel

Årets sommer kan bli verre enn fjorårets.

HETEBØLGE: I fjor sommer var det uvanlig høye temperaturer i deler av Sør-Europa. Foto: AEMET
HETEBØLGE: I fjor sommer var det uvanlig høye temperaturer i deler av Sør-Europa. Foto: AEMET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2022 var året da Norge åpnet for fullt etter coronapandemien og reiselystne nordmenn flokket til sørlige og varmere strøk.

Årets sommer ligger an til å bli minst like travel for reiseselskapene, og vi har ved flere anledninger denne vinteren snakket med charterselskapene som melder om gode salgstall for årets sommer.

Spania, Hellas og Kypros er destinasjonene som preger topplistene over nordmenns favorittmål, men skal du reise til Sør-Europa i sommer, bør du være forberedt på mye varme.

Tropenatt i mars

I fjor sommer var det uvanlig høye temperaturer i Sør-Europa og i starten av juli sendte Spanias meteorologiske institutt ut farevarsel om hetebølge for både Spania og Portugal. Frankrike var også et av landene der temperaturen var over normalen i fjor sommer.

Faktisk var 2022 det varmeste året registrert i Europa.

Hva gjelder årets sommer, kan den bli minst like varm og tørr, og allerede i mars er det meldt om høye temperaturer på feriefavoritten Mallorca i Spania. Natt til lørdag 11. mars ble det registrert tropenatt i hovedstaden Palma de Mallorca og i byen Pollensa - som begge målte over 20 grader gjennom natta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer