Syden eller storby? Her er de billigste reisene

Enten du vil til en av Europas storbyer, eller heller ønsker deg til Syden. Her får du oversikt over billige reiser og gode tilbud akkurat nå.

Publisert
Sist oppdatert
Egypt er et av reisemålene på denne ukens restplassliste. Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk
Egypt er et av reisemålene på denne ukens restplassliste. Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Restplasser til lavpris finner du lettest på DinSides restplassoversikt. Vil du oppdateres også når du ikke er på nett, kan du be om varsling på SMS.

Tromsø leder!

Unormalt nok; ukens aller billigste charterreise går fra Tromsø. Reisemål for de to ukene er Gran Canaria, og du må reise allerede i dag. Det er ganske unormalt at Tromsø leder lavpriskrigen, og ser vi nedover listene må vi nok anta dette for å være et blaff. Det er fortsatt slik at de fleste og billigste reisene går ut fra Oslo. Med i oversikten har vi også reiser fra Ålesund, Bergen, Trondheim og Stavanger.

 • Billigste charter fra Norge nå
 • Dette er imidlertid ikke priser som setter blodet hos lavprisjegeren i kok; 1.995 er laveste billett ut av landet med charterfly om du handler denne uken, men ikke la deg forundre om du finner restplasser som koster flerfoldige tusen. Det er også slik at vinterfeiren nærmer seg, noe som viser seg i høyere priser.

  Klikk her for å finne ut når det er skoleferie i ditt fylke?

  Vil du ha større utvalg av reiser, lønner det seg denne uken å krysse av for reiser fra utlandet i restplassoversikten. Da får du med lavpristurer fra Sverige også. Laveste pris i skrivende stund er en reise fra Stockholm med Apollo Sverige til Hurghada i Egypt. For 14 dager uten hotell betaler du 1798 svenske kroner, cirka 1765 norske. Svenske Always og Ving kan også friste med 14 dagers tidligtur til Mallorca for 1995 SEK (1958 NOK) med utreise fra Göteborg.

  En pause fra hverdagen trenger ikke koste skjorta. Foto: Ola Pettersen Foto: Ola Pettersen
  En pause fra hverdagen trenger ikke koste skjorta. Foto: Ola Pettersen Foto: Ola Pettersen Vis mer


  Rutefly billigst

  Når charterselskapene ikke innfrir våre lavprisforhåpninger, kan vi glede oss over at det finnes noe som heter lavkost-flyselskaper. Hele året har blitt kampanjetid, og selv om ikke alle annonsene holder hva de lover, har vi funnet noen godbiter.

  Det er for eksempel ikke vanskelig å finne ekstremt billige reiser med Ryanair. Vi prøvde oss på Haugesund - London, og kom frem til priser i februar på 305 kroner per person tur-retur. I tillegg kommer håndteringsavgift fra omkring fem kroner, avhengig av betalingsmåte. På ruten Sandefjord - Glasgow finner vi umiddelbart billetter til omkring 655 kroner per person tur-retur, også her kommer håndteringsavgift i tillegg.

  Hos Norwegian finner vi en flyreise fra Oslo til Nice på rutens åpningsdato, 3. mars med hjemreise 10. mars. For denne turen må vi betale 1.271 kroner. Stockholm kan også friste, og hos Nordic Airlink finner vi oss en reise til den svenske hovedstaden for kun 480 kroner tur-retur over en helg i februar.

  Pakkefristelser

  Og om du ikke vil "pakke" turen selv, kan selskaper som gjør det for deg også komme med gode tilbud. Ebookers selger for eksempel en reise til Amsterdam der fly tur-retur, hotell for to i to netter og Amsterdam Day Pass er inkludert. Prisen er 2.295, turen må kjøpes minst to uker før avreise, og bestilles i februar. Er skiferie mer din stil, har Reisefeber et tilbud til Engelberg der fly og hotell er inkludert. Med tur og to hotellovernattinger, betaler du fra 2.581 kroner per person om du deler dobbeltrom. Avreisen må skje mellom 14. mars og 3. april.

  Dette er bare en guide på veien til en billig ferie for deg som lider av reisesyke nå, og vårt heteste tips er at det kan lønne seg å surfe rundt etter de gode tilbudene - her er rådene som kan hjelpe deg å finne billigbillettene.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer